Au fugit cu seiful din casieria Primăriei Drăgoieşti


Intră acum și în grupul de

În timp ce făcea rondul prin jurul Primăriei din comuna Drăgoieşti, paznicul instituţiei a dat peste hoţii care tocmai fugeau cu seiful, sustras din casieria aflată la parterul clădirii. Potrivit IPJ Suceava, duminică, în jurul orei 04:20, F. FLORIN, paznic la Primăria comunei Drăgoieşti din judeţul Suceava, a sesizat faptul că în jurul orei 03:45, în timp ce îşi făcea rondul, a observat că persoane necunoscute au sustras casa de bani din casieria aflată la parterul clădirii. Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că autori necunoscuţi au dislocat un geam de la cabinetul medical al doctorului din localitate, care avea sediul în cadrul clădirii primăriei. De aici au forţat sistemele de închidere a grilajului uşii casieriei şi din interior au sustras casa de bani, ce cântărea aproximativ 200 de kg, pe care au scos-o din unitate pe acelaşi traseu. Prejudiciul este estimat la 10.000 lei, bani proveniţi din încasările de joi şi vineri şi din fondurile luate din Trezorerie pentru a achita ajutoarele sociale, indemnizaţiile consilierilor locali şi, totodată, salariul paznicului.

Poliţiştii precizează că Primăria comunei Drăgoieşti nu este prevăzută cu sistem antiefracţie sau sistem televiziune cu circuit închis, fiind asigurată doar cu gratii şi doi paznici. Obiectivul a fost verificat în octombrie 2008, când s-a stabilit termen de remediere noiembrie 2008 şi februarie 2009, când a fost aplicată o sancţiune contravenţională în acest sens.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat” pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului, iar faţă de F. FLORIN care se afla de serviciu, cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiuni de „neglijenţă în serviciu”.


Intră acum și în grupul de