Prima cursă de vacanță Suceava-Tunisia a plecat miercuri de pe aeroportul sucevean. Sucevenii vor putea merge în excursie și în Sahara


Intră acum și în grupul de

Prima cursă de vacanță Suceava-Tunisia a plecat, miercuri dimineața, de pe Aeroportul Suceava având 171 de turiști la bord, gradul de încărcare fiind de 97 la sută

Cursa charter este asigurată de compania tunisiană Nouvelair, cu un Airbus A 320, prin operatorul Amara Tour din Cluj Napoca.

Directorul general al Amara Tour, Haithem Souani a declarat că firma pe care o conduce este nouă, înființată în 2017, dar că personalul angajat are experiență vastă în operarea turistică și că, dacă în 2018 firma s-a rezumat să opereze doar din Cluj Napoca, din acest an s-a extins, în zona Moldovei fiind preferată Suceava, în principal pentru deschiderea de care au dat dovadă partenerii locali.

Partenerul local al Amara Tour, Vasile Nistor, a declarat la rândul său că piața turistică din Suceava se maturizează și că sucevenii și cei din regiune aleg Aeroportul Suceava pentru vacanțe.

El a spus că pentru destinația Monastir din Tunisia prețurile pornesc de la 400 de euro pe persoană în regim All Inclusive, la un hotel de 4 stele , preţurile incluzând şi zborul din Suceava, cu toate taxele incluse, respectiv transferul aeroport – hotel – aeroport şi bonusul ce constă în asigurări medicale şi storno pentru întreaga familie și că, în medie, costul pentru o familie cu un copil, este de 1300 de euro pe sejur.

Vasile Nistor a subliniat că Monastir este o destinație dinamică și că de acolo se pot face excursii de două zile în Sahara sau se poate vizita capitala și că a constatat că tendința actuală a turiștilor nu mai este de a rămâne în resort ci de a face excursii și de a vizita locuri noi.

Vasile Nistor: Tunisia este o destinație sigură

Haithem Souani a menționat că firma oferă consultanță pe toată perioada sejurului în limba română.

El a menționat că au fost vândute deja 73 la sută dintre locurile pentru acest sezon și că vânzările de bilete continuă.

Prezent la conferința de presă, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat această nouă destinație de pe aeroportul sucevean arătând că Suceava se deschide către lume și că este acum și o poartă pentru nordul Africii.

El a spus că autoritățile județene caută și alte destinații, dar a cerut operatorului de turism să aducă turiști în Bucovina.


Intră acum și în grupul de