O bătrână din Prelipca a decedat într-un incendiu


Intră acum și în grupul de

O bătrână în vârstă de 96 de ani din localitatea Prelipca a încetat din viaţă, iar fiul acesteia, în vârstă de 72 de ani, a suferit arsuri, în urma unui incendiu izbucnit joi dimineaţă. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de urgență ”Bucovina” Suceava, incendiul izbucnit în gospodăria lui G.S., din Oraşul Salcea, localitatea Prelipca a fost anunțat la ora 07:38, iar la fața locului a intervenit cu trei autospeciale Detaşamentul de Pompieri Suceava împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Salcea.

Când pompierii au ajuns la fața locului ardeau materiale textile, elemente de mobilier şi acoperişul la o bucătărie, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi anexele învecinate. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical fiului bătrânei ce a decedat, acesta prezentând arsuri de gradul I şi II la nivelul ambelor mâini şi feţei. El a fost preluat de o ambulanţă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportat la spital pentru investigaţii amănunţite.

Incendiul a fost lichidat la ora 08.36, în limitele găsite, dar au ars materiale textile, un pat şi acoperişul bucătăriei, construit din lemn cu învelitoare din azbociment, pe o suprafaţă de 14 mp. De asemenea, s-au degradat pereţii bucătărie şi stoleria (două uşi şi un geam). Pagubele au fost estimate la 1.500 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza folosirii unei substanţe inflamabile, respectiv diluant, pentru a aprinde focul în sobă. Pompierii au salvat casa de locuit şi anexele, în valoare de aproximativ 20.000 lei, însă din nefericire C. S., în vârstă de 96 ani a decedat iar fiul acesteia C. V., în vârstă de 72 ani este rănit.


Intră acum și în grupul de