Lucrările de pregătire a reabilitării Cetăţii de Scaun, estimate la aproape 7 miliarde de lei vechi


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană va investi aproximativ 700.000 de lei (7 miliarde de lei vechi) în lucrările premergătoare reabilitării Cetăţii de Scaun a Sucevei. Potrivit primarului Ion Lungu, aceste lucrări includ realizarea racordului electric, a reţelei electrice de joasă tensiune, a reţelei de evacuare a apelor drenate şi a celei de canalizare. „Pentru ca acest proiect să fie eligibil, trebuie să avem aduse energia electrică în zonă, să avem realizată canalizarea şi sistemul de drenare a apelor”, a arătat edilul-şef sucevean.

Primăria şi Consiliul Judeţean Suceava au depus pe data de 10 marti, la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun, şeful administraţiei locale exprimându-şi speranţa că municipalitate va putea prelua şi cele 30 de hectare terenuri aferente de la Regia Naţională a Pădurilor. În proiect sunt cuprinse lucrări de reabilitare şi consolidare a Cetăţii de Scaun, dotări în situl monumentului, consolidarea versantului, amenajarea parcului dendrologic „Şipote” din zona de protecţie, amenajări şi modernizări a căilor de acces dintre centrul municipiului şi până la monumentul istoric, precum şi construirea de parcări, grupuri sanitare, panouri publicitare şi indicatoare.

Lungu a precizat că proiectul prevede cheltuieli şi pentru asigurarea utilităţilor, proiectarea şi asistenţa tehnică, precum şi cu investiţiile de bază, suma disponibilă ridicându-se la 13,9 milioane euro. Primarul Sucevei a mai arătat că proiectul este eligibil, contribuţia financiară a Consiliului Judeţean fiind de 70%, iar cea a Primăriei municipiului Suceava, de 30%, fondurile incluzând atât costurile eligibile, cât şi cele neeligibile.


Intră acum și în grupul de