Inaugurarea noii şcoli din Sadău, moment de sărbătoare pentru comunitate


Intră acum și în grupul de

Dovedindu-se consecventă principiilor sale de responsabilitate corporatistă, E.ON România s-a implicat în mod activ în viaţa comunităţii din comuna Brodina, judeţul Suceava, care a fost grav afectată de inundaţiile de anul trecut. Între clădirile distruse în urma revărsărilor de ape, s-a aflat şi Şcoala din satul Sadău. Copiii de aici au ajuns să înveţe în spaţii improprii, întrucât vechea clădire a şcolii reprezenta un permanent pericol pentru ei şi pentru cadrele didactice.

Prin intermediul sprijinului financiar şi sub coordonarea E.ON România şi a Fundaţiei „Pentru Societate”, în colaborare cu autorităţile locale ale judeţului Suceava, la Sadău a fost construită o şcoală nouă. Pentru construcţie a fost aleasă o locaţie ferită de pericolul apelor. Terenul pe care s-a construit şcoala a fost pus la dispoziţie de către Parohia Ortodoxă din localitate.

Lucrările de construcţie a noului imobil ce găzduieşte şcoala din comuna Brodina au început în luna august a anului trecut şi au fost finalizate după numai opt luni. Noul edificiu de învăţământ şi-a deschis porţile miercuri, pentru 75 de copii care vor învăţa într-un spaţiu modern, adecvat nevoilor actuale ale învăţământului românesc.

Reprezentanţii E.ON România au înmânat în mod oficial cheia noii şcoli din Sadău cadrelor didactice din localitate, momentul a fost sărbătorit de către membrii comunităţii locale, împreună cu elevii şcolii, cu reprezentanţii autorităţilor publice locale şi centrale şi cu reprezentanţii cultelor religioase.

La eveniment au participat Gerard Jităreanu, Secretar de Stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Frank Hajdinjak, Directorul General E.ON România, Gheorghe Flutur, Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Sorin Arcadie Popescu, Prefect al judeţului Suceava şi Petru Carcalete, Inspector General al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, precum şi alţi invitaţi din partea autorităţilor locale.

“Data inaugurării, în mod fericit aleasă de sărbătoarea Bunei Vestiri, aduce o veste bună copiilor, părinţilor acestora, cadrelor didactice, întregii comunităţi din comuna Brodina. Le mulţumim reprezentanţilor E.ON pentru această şcoală frumoasă, modernă şi funcţională unde copiii noştri vor putea să descopere tainele cunoaşterii. În numele întregii comunităţi ne angajăm că acest efort substanţial al Grupului E.ON va fi răsplătit de aceşti copii minunaţi cu care ne mândrim şi care merită pe deplin o astfel de şcoală”, a menționat primarul comunei Brodina, Vasile Popescu.

„Implicarea E.ON în ajutorarea comunităţilor afectate de inundaţii se înscrie în politica de responsabilitate corporatistă a Grupului şi reprezintă o dovadă a faptului că suntem un grup de companii responsabile faţă de comunităţile în care activăm şi din care facem parte. Am ales comuna Brodina, localitatea Sadău, deoarece se găseşte în una dintre zonele cele mai afectate de inundaţiile de anul trecut. Am ales să construim o şcoală, deoarece considerăm că implicarea în educaţie, în viitorul copiilor este importantă. În acest fel, contribuim la construirea unui viitor mai bun pentru tânăra generaţie. ”, a declarat Frank Hajdinjak, Director General E.ON România.

Pentru E.ON, responsabilitatea corporatistă este un aspect fundamental pentru modul în care ne desfăşurăm activitatea. Dorim să dezvoltăm o cultură corporatistă – la toate nivelele organizaţionale şi a întregului lanţ de valori al afacerii noastre – care să dovedească că gândim şi acţionăm într-o manieră responsabilă faţă de societate.


Intră acum și în grupul de