Acoperiș în flăcări, la Baia

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Baia au intervenit miercuri, după-amiază cu două autospeciale şi o motopompă pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Nicolae S., din comuna Baia. Incendiul a fost anunțat la ora 16:49, iar la sosirea gărzii de intervenţie ardea acoperişul casei de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie şi gospodăria învecinată.

Focul a fost stins la ora 18.30 în limitele găsite, dar au ars acoperişul casei, construit din lemn cu învelitoare din azbociment, pe o suprafaţă de 30 mp. S-au degradat pereţii portanţi şi planşeul clădirii, pagubele fiind estimate de proprietar la 1.500 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza jarului şi a scânteilor provenite din coşul de evacuare a fumului deteriorat. Pompierii au salvat casa de locuit şi gospodăria învecinată, în valoare de aproximativ 50.000 lei.

loading...