Acoperiș în flăcări, la Baia


Intră acum și în grupul de

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Baia au intervenit miercuri, după-amiază cu două autospeciale şi o motopompă pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Nicolae S., din comuna Baia. Incendiul a fost anunțat la ora 16:49, iar la sosirea gărzii de intervenţie ardea acoperişul casei de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie şi gospodăria învecinată.

Focul a fost stins la ora 18.30 în limitele găsite, dar au ars acoperişul casei, construit din lemn cu învelitoare din azbociment, pe o suprafaţă de 30 mp. S-au degradat pereţii portanţi şi planşeul clădirii, pagubele fiind estimate de proprietar la 1.500 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza jarului şi a scânteilor provenite din coşul de evacuare a fumului deteriorat. Pompierii au salvat casa de locuit şi gospodăria învecinată, în valoare de aproximativ 50.000 lei.


Intră acum și în grupul de