Cod galben de ploi abundente, luni după amiaza și seara, pentru județul Suceava. ANM a emis și o informare meteo de caniculă și instabilitate atmosferică accentuată până miercuri seara


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineața, o avertizare generală cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru județul Suceava valabil luni de la ora 12:00 până la ora 23:00

Potrivit ANM, în intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

O altă avertizare cod galben care include județul Suceava este valabilă de luni de la ora 23:00 până marți dimineața la ora 10:00.

Astfel, în Moldova, nordul și vestul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

ANM a emis și o informare meteo valabilă până miercuri la ora 23 de instabilitate atmosferică ridicată.

Astfel, meteorologii arată că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

ANM notează că îndeosebi luni (17 iunie), disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.(N.B.)


Intră acum și în grupul de