Un adăpost de animale din Prelipca a ars de la o lumânare uitată aprinsă


Intră acum și în grupul de

Casa unei familii din localitatea suceveană Prelipca a fost salvată de pompieri, sâmbătă seară, după ce un adăpost de animale a luat foc de la o lumânare. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunțat prin serviciul 112, la ora 21:06 astfel că Detaşamentul de Pompieri Suceava împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Salcea au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea incendiului izbucnit la gospodăria lui Gheorghe M., din satul Prelipca, oraş Salcea.

Când autospecialele au ajuns la locul incendiului, ardea adăpostul de animale, existând pericolul de propagare la casa de locuit. Focul a fost stins la ora 22.20, în limitele găsite. Au ars adăpostul de animale, construit din chirpici, cu astereală din lemn şi învelitoare din azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp, circa 600 kg plante furajere (fân), cca 200 kg ovăz şi alte bunuri de uz gospodăresc.

Pagubele au fost estimate de proprietar la cca. 8.000 lei.Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza flăcării provenite de la o lumânare uitată aprinsă în adăpostul de animale. Pompierii au salvat casa de locuit, în valoare de aproximativ 100.000 lei.


Intră acum și în grupul de