Mai multe accidente au avut loc în județul Suceava din cauza vitezei excesive pe un carosabil umed


Intră acum și în grupul de

Pe raza județului Suceava au avut loc, luni, mai multe accidente cauzate de viteza excesivă, neadaptată la condițiile de deplasare pe un carosabil umed.

Astfel, în jurul orei 17:00,  în satul Valea Putnei un autoturism de marca Land Rover, condus de un bărbat din Fălticeni a ajuns într-o curbă periculoasă la dreapta, din cauza că nu a adaptat și nu a redus suficient viteza de deplasare pe un carosabil parțial umed, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune laterală cu autoturismul marca Peugeot 3008, condus regulamentar de un bucureștean.

Din impact autoturismul Land Rover a ricoșat cu partea din spate în parapetul din partea dreaptă a direcției sale de mers.

Ambele autoturisme erau pline de pasageri, prin urmare accidentul a cauzat vătămarea corporală a două persoane și rănirea ușoară a altor șapte persoane, toate aflate în cele două autoturisme implicate în accident.

Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauza s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea mai multor infracțiuni de „vătămare corporală din culpă”.

În jurul orei 22:00, în aceeași localitate a mai avut loc un accident asemănător. Un șofer de 28 de ani, aflat la volanul unui Opel Astra ajuns într-o curbă periculoasă la dreapta, din cauza faptului că nu a adaptat și redus suficient viteza de deplasare pe un carosabil umed a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune frontală cu mașina ce venea din față. Autoturismul accidentat se deplasa legal, iar pe lângă șoferița de 41 de ani din Baia Mare, avea în calitate de pasageri și doi copii.

Din impact, autoturismul marca Skoda s-a răsucit pe carosabil și a intrat în coliziune cu o semiremorcă a unui autotractor.

În urma accidentului cel mai mult au avut de suferit conducătoarea autoturismului Skoda și cei doi copii aflați la bord. Toți trei au suferit vătămarea corporală ușoară.

Șoferii implicați în accident au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Un al treilea accident a avut loc în jurul orei 18:00 în raza comunei Marginea. În timp ce ploua torențial, conducătorul unui VW Golf a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a izbit cu autoturismul într-un arbore de pe marginea drumului. Din primele cercetări reiese că bărbatul nu a adaptat un regim de viteză potrivit condițiilor de drum acoperit cu apă.

În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului și accidentarea ușoară a trei persoane, dintre care și doi copii, care au suferit traumatism membre inferioare și mici excoriații. Victimele au fost transportate la Spitalul Municipal Rădăuți unde li s-au acordat îngrijiri medicale și ulterior la Spitalul Județean Suceava.

Șoferul nu se afla în stare de ebrietate, cu toate acestea a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de