Laptele şi produsele lactate, vândute în piaţă doar de rudele de gradul întâi şi al doilea ale producătorului


Intră acum și în grupul de

Îmbunătăţirile aduse legislaţiei privind înregistrarea sanitar-veterinară a activităţilor de vânzare directă a produselor primare de origine animală stipulează că vânzarea poate fi făcută doar de către rudele de gradul întâi şi al doilea ale producătorului, respectiv de către părinţi, soţ, soţie şi fii.

Șeful Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Protecția Alimentelor Suceava, Petrea Dulgheru, a precizat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că scopul este eliminarea din piaţă a intermediarilor şi evitarea scumpirii nejustificate a produselor. În categoria produselor primare intră carnea de pasăre şi logomorfe; peşte din captură sau acvacultură(maxim 50 kg); laptele crud(în limita cotei de lapte; ouă(de la maxim 50 de găini); vânat în blană(până la 10 piese mari) şi miere de albine.

Până acum, în judeţul Suceava sunt înregistraţi 654 de producători, precum şi 3924 de unităţi de vânzare cu amănuntul. Amenzile pentru comercializarea de produse agro-alimentare de origine animală în absenţa înregistrării al DSVSA ajung şi până la câteva zeci de mii de lei. Nerespectarea normelor sanitar-veterinare se poate lăsa cu suspendarea sau interzicerea activităţii.


Intră acum și în grupul de