Hala cu parcare subterană din Piața George Enescu se va realiza în două etape și va costa 10 milioane de lei. Lungu: Soluția tehnică urmărește realizarea unei parcari subterane cu acces auto și pietonal în și din Aleea Saturn


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să aprobe în ședința de săptămâna viitoare indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei hale cu parcare subterană pentru Piața agroalimentară George Enescu.

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi, investiția se va realiza pe o suprafață de 2.361 mp și va costa 10,89 milioane de lei din care 9,4 milioane de lei reprezintă construcții și montaj între care o parcare subterană cu 59 de locuri cu suprafața de 1944,5 mp,  centrale termice, aeroterme, ventiloconvectoare, sistem evaporativ de răcire.  

În expunerea de motive se arată că aceasta investiție tratează un obiectiv de larg interes pentru populația municipiului Suceava – modernizarea pieței agroalimentare George Enescu și asigurarea unui comerț civilizat în conformitate cu cerințele europene.

Inițiatorii arată că lucrările se vor executa în două etape.

Astfel, prima etapă se va desfășura pe parcursul anului 2019 și va cuprinde lucrări de rezistență- fundații, stâlpi, grinzi, planșeu din beton armată-aferente parcării subterane cu o capacitate de 59 locuri de parcare și parter, inclusiv acoperiș, trasee de alimentare cu energie electrică și fluide pentru instalații electrice, încălzire și sanitare aferente.

A doua etapă se va desfășura pe parcursul anului 2020 și va cuprinde închiderile perimetrale, respectiv pereți și ferestre și definitivarea instalațiilor de încălzire, răcire, sanitare și de ventilație.

„Soluția tehnică urmărește realizarea unei parcari subterane cu acces auto și pietonal în și din Aleea Saturn, (suplimentar acces pietonal și din aleea comercială) și a unei suprastructuri formată dintr-un   sistem unitar acoperit format dintr-un singur modul funcțional, panouri izolatoare și tâmplărie geam termopan cu randament energetic și comportare la foc corespunzatoare noilor prevederi legislative în materie de securitate la incendiu”, se arată în document. (T.B.)


Intră acum și în grupul de