Spitalul Județean de Urgență Suceava înființează de la 1 iulie o linie de gardă la unitatea specializată pentru tratamentul cardiacilor critici (USTACC)


Intră acum și în grupul de

Spitalul Județean de Urgență Suceava înființează de la 1 iulie linie de gardă pentru Unitatea de Supraveghere Tratament Avansat al pacienților Cardiaci Critici (USTACC) și desființează linia de gardă de chirurgie plastică și microchirugie reconstructivă pentru a se încadra în prevederile bugetare.

Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi dezbătut săptămâna viitoare de Consiliul Județean Suceava, de la 1 iulie se aprobă înființarea unei linii de gardă în specialitatea cardiologie pentru Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al pacienților Cardiaci Critici (USTACC).

Coordonatorul USTAC, dr. Ciprian Mitric.

Totodată, pentru a se menține în prevederile bugetare, SJU Suceava va desființa linia de gardă în specialitatea chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă.

Potrivit expunerii de motive prezentate de vicepreședinte CJ Suceava Gheorghe Niță, în cadrul Secției cardiologie s-a înființat Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al pacienților Cardiaci Critici (USTACC), cu un număr de 13 paturi, singura unitate de acest gen din județul Suceava.

„Potrivit Iegii, USTACC este acel compartiment care îndeplinește criteriile de spațiu, dotare tehnică și de personal pregătit pentru îngrijirea pacienților cardiovasculari critici”, se arată în document.

Totodată se subliniază că regulamentul de funcționare al USTACC „triajul și asistarea pacienților internați în USTACC, în afara orelor de program ale medicului coordonator al USTACC, este asigurată de un medic cardiolog, care efectuează serviciul de gardă. Asistarea pacienților din USTACC trebuie asigurată prin prezență continuă în USTACC a cel puțin unui medic cardiolog. Medicul de gardă din USTACC poate fi unul dintre medicii USTACC sau un medic cardiolog care își desfășoară activitatea în secția/secțiile de cardiologie din spital, iar în timpul gărzii, medicul de gardă desemnat pentru USTACC își desfășoară activitatea continuă în USTACC.

În aceste condiții, conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava a cerut Consiliului Județean reorganizarea unor linii de gardă, respectiv înființarea liniei de gardă USTACC și desființarea linieri pentru chirugie plastică și microchirugie reconstructivă.

„Asigurarea continuității activității de asistență medicală pentru urgențele de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă se va realiza de către personalul medical din cadrul Unității de Primire Urgențe – UPU – SMURD, precum și de catre cel din cadrul secțiilor de chirurgie generală, respectiv ortopedie și traumatologie”, se arată în expunerea de motive.

USTACC este singura unitate care asigură terapie intensivă pentru pacienții coronarieni din județ și este coordonată de dr. Ciprian Mitric.

Coordonatorul USTAC, dr. Ciprian Mitric a absolvit UMF Târgu Mureș și lucrează la SJU Suceava din 2017 cu contract de prestări servicii, iar din toamna anului 2018 a fost angajat cu contract de muncă.(T.B.)


Intră acum și în grupul de