Conferința județeană PSD Suceava a votat să o susțină pe Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte al PSD. Singurul vot împotrivă a fost al președintelui organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, care a invocat nevoia de competiție internă


Intră acum și în grupul de

Conferința Extraordinară Județeană a PSD Sucaeva a decis, vineri, la Rădăuți, ca cei 106 delegați ai organizației județene PSD Suceava să susțină candidatura Vioricăi Dăncilă la funcția de președinte al partidului în cadrul Congresului Extraordinar al PSD din 29 iunie.

Potrivit unui comunicat de presă, delegația suceveană este constituită din parlamentari, membri ai partidului, primari, consilieri județeni, peședinți de organizații locale.

„Toate opiniile exprimate au condus la concluzia că, pentru România, pentru județul Suceava, este foarte importantă îndeplinirea măsurilor asumate prin programul de guvernare mandatat prin vot de cetățeni în decembrie 2016.De asemenea, este important pentru PSD menținerea unității ca o garanție a îndeplinirii în bune condiții a misiunii guvernării și a deciziilor politice”, se arată în comunicat.

Totodată, se menționează că la finalul conferinței, care a fost condusă de deputatul Eugen Bejinariu, s-a adoptat o rezoluție prin care cei 106 delegați sunt mandatați să  susțină prin vot pe  Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte al PSD.

„Considerentele care au stat la baza acestei decizii au fost determinate de profesionalismul prin care dna Viorica Dăncilă a gestionat mandatul președinției Consiliului Uniunii Europene ce a revenit României și prin modul prin care dumneaei și-a demonstrat capacitățile de lider în ultimele trei săptămâni. Astfel, ca președinte interimar al PSD, a reușit să țină partidul unit rezolvând cu succes două momente dificile: alegerea președintelui Camerei Deputaților și Moțiunea de cenzură inițiată de partidele de opoziție”, se arată în comunicat.

De menționat este că a fost înregistrat și un vot împotrivă, al președintelui organizației municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cușnir.

Potrivit unor surse participante, Cușnir a spus că nu consideră că lipsa unei competiții reale în partid este benefică.

El le-a explicat membrilor de partid că un lider trebuie să inspire încredere, să fie puternic, inteligent și să aibă viziune pentru relansarea partidului și s-a întrebat dacă Viorica Dăncilă are aceste calități.

Cușnir a mai spus că atunci când a trecut prin momente dificile PSD a avut în frunte lideri precum Iliescu, Năstase sau Geoană, iar acum este o lipsă de lideri și s-a întrebat cine este vinovat de situația actuală.(T.B.)


Intră acum și în grupul de