În primul trimestru jandarmii suceveni au constatat mii de contravenții


Intră acum și în grupul de

”Caracterul preventiv al misiunilor este legat strâns de cel de combatere şi sancţionare a faptelor antisociale. În acest context, în trimestrul I al a.c., Jandarmeria Suceava a constatat săvârşirea a 68 de infracţiuni flagrante şi prinderea a 64 de făptuitori pentru care au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale. Au fost constatate 2.130 de contravenţii, sancţionate cu amenzi în valoare de 267.155 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 22.605 lei”, precizează șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, general de brigadă Eugen Șalar.

Eforturile întreprinse de instituţie pe linia combaterii faptelor antisociale au fost materializate şi prin executarea unui număr de 207 acţiuni comune cu 35 de instituţii cu care sunt încheiate planuri de cooperare/colaborare. ”În urma acestora, au fost constatate un număr de 6 infracţiuni, au fost aplicate 40 sancţiuni contravenţionale şi s-au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de 12.865 lei”, menționează generalul Șalar.

În contextul cooperării poliţieneşti, ca partener principal în Planul de acţiune STRADA 2009, au fost desfăşurate activităţi continue pentru suplimentarea şi eficientizarea dispozitivelor proprii, creşterea gradului de siguranţă, prevenirea faptelor antisociale, reducerea timpului de răspuns la solicitările cetăţenilor sau la producerea unor evenimente, reducerea impactului mediatic şi a reacţiilor emoţionale ale populaţiei. ”Pe parcursul derulării planului, au fost constatate un număr de 14 infracţiuni, executate un număr de 115 intervenţii la apelul de urgenţă „112”, au fost aplicate un număr de 651 sancţiuni contravenţionale şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 11.225 lei”, spune șeful IJJ Suceava.


Intră acum și în grupul de