O asociere de firme sucevene vrea să modernizeze Ștrandul Ițcani. Ion Lungu: Sunt firme puternice, cu experiență și sper ca oferta lor să fie eligibilă


Intră acum și în grupul de

O asociere de firme sucevene a depus ofertă pentru modernizarea Ștrandului Ițcani, a anunțat joi, primarul Ion Lungu.

El a declarat că s-a depus o singură ofertă, aceasta fiind  a unei asocieri dintre  ConBucovina cu , Loial Impex, Art Peisaj și Moldproiect.

Valoarea investiției este de 9,6 milioane de lei, iar durata de execuție de 24 de luni.

„Este o asociere de firme din Suceava.Mă bucur că s-au prezentat la licitație. Sunt firme puternice din Suceava, firme cu experiență. E un proiect important pentru municipalitate și sper ca oferta lor să fie eligibilă”, a spus primarul.

Pentru acest proiect s-a scos la licitație atât proiectarea cât și execuția lucrării, valoarea investiției fiind deja alocată suma de 5 milioane de lei din creditul angajat de municipalitate.

Potrivit primarului, urmează să fie construit un bazin principal cu suprafață de 1.250 mp, un bazin cu apă sărată cu suprafață de 250 mp, un bazin pentru copii cu suprafață de 420 mp, terasă amenajată pentru alimentație publică, pavilion administrativ, pavilion vestiare și grupuri sanitare, pavilion de control acces, spațiu de joacă amenajat pentru copii, spațiu verde amenajat pentru relaxare precum și două platforme plajă cu nisip cu o suprafață totală de 1.120 mp și o platformă plajă deck cu o suprafață de 700 mp.

Proiectul mai include și alimentare cu energie electrică, gaze naturale, rețele de telecomunicații, sistem supraveghere video, sistem sonorizare publică, rețea alimentare cu apă și retea canalizare.

Ștrandul Ițcani, amenajat în imediata vecinătate a sistematizărilor hidrologice ale râului Suceava a funcționat din anul 1980 ca ștrand de folosință publică a municipiului Suceava, iar în momentul actual cele trei bazine descoperite care constitue acest amplasament precum și zona din proximitatea lor (platformele, vestiarele și amenajările exterioare ) se află într-o stare avansată de degradare.  (T.B.)


Intră acum și în grupul de