S-au scufundat cu excavatorul, în timp ce încercau să treacă râul Suceava


Intră acum și în grupul de

Doi soți ce au vrut să treacă, vineri la prânz, albia râului Suceava cu un excavator, au văzut moartea cu ochii. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava, prin serviciul 112, un bărbat a solicitat ajutor pentru soția sa aflată în albia râului Suceava, pe punctul de a se îneca. Apelul a fost făcut la ora 12:14, Detaşamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autospecială, o barcă pneumatică şi cu un modul SMURD pentru salvarea femeii din râul Suceava, pe raza localităţii Ruşi Mănăstioara.

”La sosirea gărzii de intervenţie s-a găsit o persoană, de sex feminin, pe un excavator, în albia râului Suceava, aceasta fiind în pericol de înec”, precizează ofițerul pentru informare și relații-publice din cadrul ISU ”Bucovina” Suceava, căpitan Dan Baltaru. Potrivit acestuia, pompierii au intervenit în timp util, cu barca pneumatică, pentru salvarea Anei G., în vârstă de 60 ani, fiindu-i acordat ajutor medical de către echipajul SMURD, după care a fost transportată la spital pentru investigaţii amănunţite.

Intervenţia s-a încheiat la ora 14.00, cu succes.
Din primele cercetări a rezultat că utilajul era condus de către soţul persoanei salvate, care a încercat să treacă râul, dar a fost luat de curenţii apei. Conducătorul a reuşit să se salveze, după care a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.


Intră acum și în grupul de