Elevii/sportivii din unitățile de învățământ din municipiul Suceava vor avea parte de o nouă provocare


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali suceveni au aprobat, în ultima ședință a deliberativului municipal sucevean, la inițiativa liberalului Daniel Prorociuc, o Hotărâre de Consiliu Local prin care elevii care au rezultate excepționale la învățătură, în cadrul concursurilor sportive naționale sau la nivel de olimpiade naționale sau internaționale vor fi recompensați cu sume importante de bani.

Daniel PROROCIUC, consilier PNL de Suceava

Conform Regulamentului aprobat de consilierii suceveni, pentru rezultate deosebite la învățătură, pentru clasarea pe locul I la nivelul insituției de invățământ se acordă un premiu de 500 de lei, pentru locul II premiul este de 300 de lei iar locul III prrimește 200de lei.

Un elev care va câștiga medalia de aur sau premierul I la olimpiadele școlare-faza națională sau la concursuri ori competiții internaționale va putea primmi 3.000 de lei, cel clasat pe locul II va primi 2.500 de lei iar pentru locul III elevul se poate aștepta la suma de 2.000 de lei.

 De altfel, și echipele de elevi sportivi au fost luate in calcul, in sensul că vor fi premiate de CL Suceava și acestea dacă rezultatele obținute sunt pe măsură.

Un punct aparte în decizia luată de consilierii locali suceveni vizează și elevii care vor obține rezultate remarcabile în consursurile de promovare și valorificare a tradiței și creației populare dar și promovare meșteșugurilor tradiționale.

 ”Decizia luată de CL Suceava reprezintă un pas important în sprijinirea tinerilor care își dedică timpul școlii sau celor care au rezultate sportive excepționale. Important este pentru mine faptul că atât profesorii/antrenorii cât și elevii/sportivii vor fi recompensați financiar și în felul acesta va exista o motivare reciprocă în vederea obținerii de rezultate cât mai bune la nivel național și internațional. Eu sper ca listele cu premianții pentru 2019 sa fie cât mai lungi”, a declarat consilierul local PNL, Daniel Prorociuc.  (Mihai C.)


Intră acum și în grupul de