Pompierii au stins focul de pe sute de hectare de teren cu vegetație uscată


Intră acum și în grupul de

Gărzile de Intervenţie Solca şi Gura Humorului împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cacica au intervenit vineri, la ora 16:26, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu la vegetaţie uscată, pe un teren ce aparţine Consiliului Local Pârteştii de Jos. Aici exista pericolul de propagare la fondul forestier. Au ars aproximativ 10 ha de vegetaţie uscată.

Garda de Intervenţie Siret a intervenit, în aceeaşi zi, pentru localizarea şi stingerea unor incendii la vegetaţie uscată. Primul incendiu a avut loc pe un teren aparţinând Consiliului Local Siret, în cartierul Pădureni, unde au ars circa 3 ha de vegetaţie uscată. Şi aici exista pericolul de propagare la pădure. Al doilea incendiu a fost în comuna Mihăileni, judeţul Botoşani. La sosirea gărzii de intervenţie ardeau circa 2 ha de vegetaţie uscată de pe un teren aparţinând de Consiliul Local Mihăileni. Un alt incendiu la care au participat pompierii sireteni a izbucnit în satul Negostina, comuna Bălcăuţi. Aici au ars circa 500 mp de vegetaţie uscată de pe un teren aparţinând Consiliului Local Bălcăuţi.

Sâmbătă, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni a fost solicitat să intervină, la ora 12:33, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la vegetaţie uscată în comuna Hârtop. Aici ardea 1 ha de vegetaţie uscată, existând pericolul de propagare la o casă de locuit.

Acelaşi detaşament de pompieri, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mălini, au intervenit la un incendiu de vegetaţie uscată în comuna Mălini, la ora 14:00. Aici ardeau circa 200 ha de vegetaţie uscată, existând pericolul de propagare la fondul forestier.

La ora 14:31, Detaşamentul de Pompieri Suceava a plecat către un incendiu în comuna Şcheia, unde ardeau circa 150 mp de vegetaţie uscată, de pe un teren aparţinând Ocolului Silvic Suceava.

Detaşamentul de Pompieri Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Buneşti, au intervenit la ora 15:26, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu în comuna Buneşti. Aici ardea circa 1 ha de vegetaţie uscată, existând pericolul de propagare la o livadă din apropiere.
La ora 16:05, pompierii fălticeneni, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Forăşti, au intervenit la un incendiu în localitatea Boura, comuna Forăşti. Aici au ars circa 2 ha de vegetaţie uscată de pe un teren aparţinând de Consiliul Local Forăşti, pompierii lichidând incendiul înainte ca acesta să ajungă la pădurea învecinată.

Detaşamentul de Pompieri Suceava împreună cu Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă Termica au intervenit, la ora 21:20, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată, pe un teren aparţinând unor persoane fizice, în municipiul Suceava, str. Mitocel. A ars circa 1 ha de vegetaţie uscată. Tot pompierii Detaşamentului Suceava au intervenit şi în comuna Moara, unde au ars circa 200 mp de vegetaţie uscată de pe un teren aparţinând de Consiliul Local Moara.

Toate misiunile s-au încheiat fără incidente, salvările pompierilor (printre care fond forestier, o livadă, locuinţe particulare şi alte bunuri) însumând aproximativ 1.350.000 lei. Nu s-au semnalat victime omeneşti sau pagube materiale.
Incendiile au avut drept cauză folosirea focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.


Intră acum și în grupul de