Avertizare meteo de caniculă pentru luni și marți, în toată țara. Temperaturile vor atinge maxime de 34-37 de grade


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare privind vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării, inclusiv în Județul Suceava.

Astfel, pe parcursul zilei de luni temperaturile ridicate se vor face simțite mai ales după-amiaza în Moldova, în zonele de câmpie din Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia, în sud-vestul și centrul Transilvaniei și în partea continentală a Dobrogei.

În aceste zone temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 34 și 37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Totodată și marți vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35-37 de grade.   

De asemenea, instabilitatea atmosferică se va accentua începând din după-amiaza zilei de marți, la început în regiunile nordice, iar apoi (miercuri și joi) și în restul teritoriului, iar vremea se va răcori.

NewsBucovina amintește că Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a cerut tuturor unităților sanitare din județ activarea planurilor pentru perioada de caniculă. Totodată, DSPJ Suceava a transmite populației măsuri de protecție pentru această perioadă, pe care le puteți consulta aici.


Intră acum și în grupul de