Lucrările la șoseaua de centură a Sucevei sunt întârziate, dar constructorul susține că va accelera pentru a recupera și finaliza lucrările în 17 septembrie. Ministrul Transporturilor va inspecta vineri șantierul


Intră acum și în grupul de

Lucrările la șoseaua de centură a municipiului Suceava sunt întârziate, în principal din cauza condițiilor meteo, a declarat, joi, reprezentantul firmei Autotehnorom, Vasile Strâmbeanu, care a menționat că se vor face efoturi pentru ca întârzierile să se recupereze, iar termenul de finalizare a lucrării rămâne cel stabilit, 17 septembrie.

Managerul de proiect Vasile Strâmbeanu a declarat într-o conferință de presă organizată împreună cu prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, că până acum s-au executat 40 la sută din lucrările din contract.

El a spus că la parcarea dinspre Fălticeni s-au realizat lucrări de terasamente, iar la lucrările de structură rutieră s-au finalizat stratul de balast stabilizat și stratul de bază de mixtură asfaltică.

El a spus că este în construcție și breteaua de ieșire din parcare.

Totodată, la nodul rutier de la intrarea pe varianta de ocolire, de 4000 de mp, au fost finalizate lucrările de terasamente, iar în execuție sunt lucrările de balast stabilizat și se apreciază că se vor finaliza joi pe cele trei bretele, de ieșire spre București, de intrare din Suceava și de intrare dinspre Fălticeni și se intenționează ca în acest sfârșit de săptămână să se toarne stratul de bază de mixtură asfaltică.

Strâmbeanu a mai spus că au fost finalizate lucrările la zidul de sprijin de la kilometrul 1, iar lucrările de foraje la capetele podurilor sunt finalizate în proporție de 60 la sută, iar firma care le execută spune că vor fi finalizate în prima decadă a lunii august.

„Stadiul actual este estimat la 40 la sută”, a spus reprezentantul firmei de construcții.

„Din estimările noastre am înregistrat întârzieri față de graficul de execuție inițial datorate mai mult condițiilor meteo nefavorabile din această perioadă. Vom implementa măsuri de accelerare și ținta noastră este respectarea termenului asumat. În funcție de cum vor evolua lucrurile în perioada următoare vom vedea în ce măsură vom reuși să recuperăm aceste întârzieri”, a spus Vasile Strâmbeanu.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a menționat că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va inspecta vineri lucrările la șoseaua de centură. (T.B.)

Asociația Pro Infrastructura a vizitat șantierul șoselei de centură a Sucevei la sfârșitul lunii aprilie și considera că ritmul actual nesatisfăcător împinge inaugurarea spre sfârșitul acestui an.


Intră acum și în grupul de