Amenzi de aproape 300.000 lei în cadrul acțiunilor de combatere a vitezei excesive și conducerii în stare de ebrietate în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

În week-endul trecut, mai exact în perioada 05.07.2019 – 07.07.2019, Serviciul Rutier Suceava a organizat două acțiuni pe raza județului, una pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și cealaltă pe linia combaterii excesului de viteză şi a depășirilor neregulamentare.

Astfel, în cadrul primei acțiuni, au fost constatate 15 infracțiuni (8 – conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului/refuz recoltare probe; 6 – conducere fără pc/pc suspendat; 1 – contrabandă). De asemenea, polițiștii au aplicat 97 de sancțiuni, în valoare de 32,5 mii lei și au reținut două certificate de înmatriculare și nouă permise de conducere (cinci pentru alcool). În total, în această perioadă, 271 de șoferi au fost testați alcoolscopic.

Spre exemplu, în cadrul acțiuni, polițiștii au oprit pentru control în Vicovu de Sus un autoturism Toyota, condus de un localnic de 32 de ani. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 1,04 mg/l alcool în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

În același timp, a fost oprit pentru control un bărbat ce se deplasa în noaptea de duminică pe DJ 209D dinspre com. Şerbăuţi spre com. Calafindeşti. Din verificările efectuate în baza de date a rezultat ca cel in cauza nu posedă permis de conducere. De asemenea, conducătorul auto a refuzat  recoltarea probelor biologice. Prin urmare, a fost întocmit dosar penal.

În cadrul celeilalte acțiuni, petrecută în același timp cu prima, polițiștii Serviciului Rutier Suceava au aplicat 564 de sancțiuni, în valoare de 260.215 lei. Din ele, majoritatea covârșitoare de sancțiuni (367) au fost aplicate pentru viteză. Urmează nefolosirea centurii de siguranţă (66),  depăşiri neregulamentare (26), lipsă documente (9) ș.a.

Totodată, polițiștii au reținut 15 certificate de înmatriculare și 54 permise de conducere (26 pentru viteză, 23 pentru depășiri neregulamentare ș.a.)

Printre „premianții” din lista de mai sus se numără și un tânăr de 21 de ani din comuna Poieni Solca. Acesta a condus auto pe DN2E Pârteştii de Sus, cu viteza de 127km/h pe un sector de drum cu limita de viteză de 50km/h.


Intră acum și în grupul de