Accident mortal în Gura Humorului. Un motociclist a murit în urma unei coliziuni frontale cu o mașină


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 26 de ani din comuna Stulpicani a murit, luni noaptea, într-un accident produs în Gura Humorului. Tânărul se deplasa cu o motocicletă, încălcând un șir de reguli de circulației. La un moment dat, acesta s-a angajat într-o depășire, însă s-a lovit de un autoturism, ce și-a schimbat brusc direcția de mers.

Imagine ilustrativă

Mai exact, bărbatul se deplasa cu motocicleta de teren, tip enduro, neînmatriculată și neînregistrată, nedotată cu nici un fel de dispozitiv de iluminare şi semnalizare a prezenței pe partea carosabilă pe timp de noapte.

În asemenea condiții, în miez de noapte, bărbatul se deplasa pe str. Mănăstirea Humorului din or. Gura Humorului. Pe fondul deplasării cu viteză excesivă şi neadaptate traficului pe timp de noapte (nefiind identificate urme de frânare sau derapare, aspecte ce vor fi stabilite cu exactitate în urma efectuării expertizei tehnice), acesta a inițiat manevra de depășire a autoturismului marca BMW, condus de un localnic de 23 ani, care se deplasa în fața motociclete.

Mai mult, manevră de depășire a fost iniţiată pe un sector de drum uşor în rampă, prevăzut cu marcaj longitudinal continuu. Astfel, în momentul efectuării depăşirii, motociclistul a intrat în coliziune frontală – lateral stânga cu autoturismul depășit, al cărui conducător auto a efectuat manevra de schimbare a direcţiei de mers prin viraj la stânga, cu intenţia de a întoarce pe str. Digului, fără să se asigure corespunzător.

În acel moment, conducătorul moto a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, părăsind partea carosabilă prin partea stângă, trecând peste trotuar, fiind proiectat atât el cât şi motocicleta în grădina din vecinătate, în cădere acesta s-a mai și lovit cu capul de o bordură din piatră aflată pe spaţiul verde.

Motociclistul nu purta cască de protecție, iar în urma impactului a rezultat decesul acestuia.

Conducătorul automobilului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Procedându-se la verificarea în baza de date a deţinătorilor de permise de conducere, s-a stabilit că victima poseda permis de conducere categoria „B”, necorespunzător categoriei din care face parte motocicleta condusă de acesta.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face atât conducătorul moto, care a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară, iniţiată pe un sector de drum cu marcaj continuu, pe fondul unei viteze excesive şi neadaptate la condiţiile de trafic pe timp de noapte şi a condus un motociclul nedotat cu niciun fel de dispozitive sau sisteme de iluminare sau semnalizare a prezenţei pe partea carosabilă pe timp de noapte, cât şi conducătorul auto, care nu s-a asigurat corespunzător în momentul efectuării manevrei de schimbare a direcției de mers prin viraj la stânga.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv”, „conducerea unui autovehicul neînmatriculat” și „ucidere din culpă”.


Intră acum și în grupul de