Lăudat, vineri, la șantierul șoselei de centură a Sucevei de ministrul Transporturilor, directorul Companiei de Drumuri, Narcis Neaga, a demisionat marți după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut revocarea

Șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, a demisionat, marți seara, din funcție după ce premierul a cerut revocarea sa.

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat marți pe șeful Companiei de Autostrăzi, Narcis Neaga, că ”a blocat nejustificat” proiecte mari de infrastructură.

Vineri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, spunea, la șantierul șoselei de centură a Sucevei, că nu exită motive pentru înlocuirea lui Narcis Neaga.

Întrebat de News Bucovina despre o eventuală înlocuire a directorului general al CANIR, Narcis Neaga, ministrul a spus la șantierul șoselei de centură a Sucevei că acesta va fi înlocuit când nu-și va face treaba.

„Domnul Neaga este într-o evaluare ca toți directorii ministerului.Când nu-și va face treaba unul, sau mă va dezinforma, sau nu va lansa un proiect așa cum și-a asumat, atunci vom lua decizii. În momentul de față suntem în grafic cu lucrările. Toți directorii sunt evaluați, cum și eu, ca ministru, sunt în evaluarea permamentă a doamnei prim ministru”, a spus Răzvan Cuc.

Narcis Neaga a anunțat printr-un comunicat de presă că va face tot posibiliul în continuare pentru a contribui la dezvoltarea infrastructurii, demisia sa fiind un asemenea gest:

”Având în vedere importanța dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei romanești și faptul că pentru a reuși să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună credință și de colaborarea necondiționată a tuturor factorilor de decizie din România precum și în urma unei discuții pe care am avut-o cu Președintele Consiliului de Administrație, Costin Mihalache, am decis să renunț la funcția de Director General al CNAIR S.A.

În opinia mea acesta este și sensul mesajului transmis de premierul Viorica Dăncilă, pe care îl respect.

Bineînțeles că am să continui să fac toate eforturile pentru a sprijini în continuare proiectele importante de infrastructură, indiferent de poziția socială sau de funcția pe care o voi ocupa în viitor.

Vă asigur că pe întreaga perioadă a mandatului meu am facut tot ce mi-a stat în putință pentru a debloca proiectele de infrastructură sau pentru a le continua pe cele aflate deja în derulare, astfel încât românii să beneficieze de o infrastructură modernă așa cum este normal să existe într-o țară europeană.

Așa am reușit să lansez împreună cu ceilalți colegi din CNAIR proiecte în valoare de aproape 4 miliarde de euro care în mod sigur vor asigura României în următorii ani dezvoltarea necesară unei economii europene.

Sper ca și cei care vor prelua mandatul de Director General al CNAIR să înțeleagă responsabilitatea pe care o presupune această funcție”.

Narcis Neaga a fost numit director al Companiei Naționale de Drumuri din 2012, an în care s-au sistat lucrările la șoseaua de centură a Sucevei. El a fost demis în 2015, iar din 2017 a fost repus în funcție. (N.B.)