Prelegere și intervenţii chirurgicale demonstrative la SJU Suceava în cadrul Atelierului de Chirurgie Minim Invazivă cu tema Histerectomia laparoscopică. Invitatul acestei ediții este conf.univ.dr. Dan Eniu de la UMF Cluj Napoca


Intră acum și în grupul de

O a doua ediţie a Atelierului de Chirurgie Minim Invazivă, organizat de Forumul Iniţiative Chirurgicale Sucevene, care va avea ca temă Histerectomia laparoscopică, se va desfăşura vineri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă”Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al SJU Suceava, invitatul acestui eveniment este conf.univ.dr. Dan Eniu, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, acesta urmând să susţină o prelegere introductivă, dar şi să instruiască medicii participanţi prin intermediul intervenţiilor chirurgicale demonstrative şi va comenta în direct aceste operaţii transmise audio-video în sala de şedinte a spitalului sucevean din Blocul Operator.

OTTAWA, ON. Pictures for University of Ottawa Heart Institute website. Photos by Julie Oliver #10/08

În comunicat se menţionează că Atelierul de Chirurgie Minim Invazivă se adresează chirurgilor şi medicilor ginecologi, la eveniment anunţându-şi participarea medici din cele două specialităţi din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ.

Organizatorii evenimentului reamintesc că prima ediţie a Atelierului de Chirurgie Minim Invazivă, care s-a desfăşurat în 22 decembrie 2017, s-a bucurat de un real succes, şi l-a avut ca invitat pe prof.univ.dr Eugen Târcoveanu, de la de la Spitalul Universitar “Sf. Spiridon” Iaşi.

“Scopul acestor evenimente ştiinţifice este de a familiariza profesioniştii din specialităţile chirugicale cu noi tehnici operatorii, moderne şi inovatoare, care pot lărgi gama de servicii medicale şi creşte calitatea îngrijirilor oferite pacienţilor”, se mai arată în comunicatul de presă al SJU Suceava.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de