Flutur a participat la Cernăuți la mai multe evenimente între care și la un forum al oamenilor de afaceri: Am discutat despre branduri regionale, accesul forței de muncă și despre deschiderea noilor puncte de trecere a frontierei


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, vineri, la invitația președintelui Consiliului Regional Cernăuți, Ioan Muntean, la mai multe evenimente în Regiunea Cernăuți.

La sediul Consiliului Regional Cernăuți, Flutur a participat la un forum al oamenilor de afaceri.

El a spus că evenimentul a fost deosebit de consistent și că s-a discutat despre oportunitățile de colaborare între regiunea Cernăuți și județul Suceava.

„Am convenit să organizăm, la Suceava, în luna septembrie, un forum economic la care să invităm și partenerii noștri din Germania din regiunea Schwaben din Bavaria. Am discutat despre branduri regionale, accesul forței de muncă și despre deschiderea noilor puncte de trecere a frontierei. Sunt o serie de aspecte și probleme care țin de administrațiile județene și regionale, dar sunt și unele care sunt de competența guvernelor”, a declarat Gheorghe Flutur.

În cadrul vizitei făcute în regiunea Cernăuți, președintele Flutur a participat la deschiderea celei de a XV-a ediții a Festivalului-concurs de muzică populară românească „În Grădina cu flori multe” .

„Am văzut părinți și copii inimoși care păstrează românismul, obiceiurile și tradițiile cu o îndârjire demnă de toată lauda”, a spus Flutur.

Totodată, în cursul zilei de vineri președintele Flutur a avut și o întâlnire cu noul rector al Universității „Iurii Fedkovici”, Roman Petryshyn, cu care a discutat mai multe aspecte privind posibilitățile de colaborare transfrontalieră cu implicarea universităților alături de administrațiile locale în dezvoltarea regiunilor.

Mai mult, vizita a inclus și o vizită la Oprișeni unde președintele Flutur a participat la deschiderea unui modern ambulatoriu de medicină de familie, dotat la standarde europene.

 „Am convenit cu domnul președinte Muntean ca la următoarea întâlnire, care va avea loc la Suceava în perioada 5-9 august cu ocazia Turneului „Patru regiuni pentru Europa”, unde vor fi prezenți și partenerii noștri din Schwabwen și Mayenne, să abordăm posibilitatea lansării unor noi proiecte comune. Socotesc faptul că este loc de colaborare și mai puternică în domeniul economic. Oamenii de afaceri din județul Suceava și regiunea Cernăuți pot dezvolta punți noi, parteneriate, asocieri, din care ar avea de câștigat ambele părți”, a conchis Gheorghe Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de