Incendiu la mansarda unei case din Măriţei


Intră acum și în grupul de

Mansarda unei case din Măriţei a luat foc joi, după amiază, din cauza unei sobe. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiu a fost anunţat la ora 17:52, astfel că, la gospodăria lui Ion S., din localitatea Măriţei, comuna Dărmăneşti a intervenit Detaşamentul de Pompieri Suceava împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dărmăneşti cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, ardea podul construit din lemn şi mobilierul din interiorul unei camere, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă.
Incendiul a fost lichidat la ora 19.10, în limitele găsite, arzând podul casei pe o suprafaţă de circa 30 mp, mobilier – 3 paturi, o masă, 3 scaune, tâmplărie din lemn, 2 ferestre şi o uşă, perdele, pături şi alte bunuri. De asemenea, s-a degradat tencuiala interioară, pagubele fiind estimate de proprietar la 1.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza amplasării necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de soba cu acumulare de căldură. Pompierii au salvat casa de locuit, în valoare de 11.000 lei.


Intră acum și în grupul de