Trei Dacii burduşite cu ţigări, reţinute de frontierişti


Intră acum și în grupul de

Vigilenţa poliţiştilor de frontieră şi a lucrătorilor vamali din cadrul P.T.F. Siret, a fost pusă la încercare de patru cetăţeni români, care au încercat să introducă în ţară ţigări de provenienţă ucraineană, ascunse în diferite locuri din autoturism. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, subcomisar Ilie Poroh-Seriţan, joi, orele 12.00 la Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară conducând un autoturism marca Dacia, cetăţeanul român S. Cezar, în vârstă de 29 de ani, domiciliat în comuna Bălcăuţi – Suceava. După controlul documentelor de călătorie, s-a trecut la verificarea autoturismului, ocazie cu care au fost descoperite ascunse şi nedeclarate într-un locaş special amenajat în rezervorul de combustibil, un număr de 630 pachete de ţigări marca „Ronson” de provenienţă ucraineană.Ţigările în valoare de 2634 lei au fost reţinute în vederea confiscării iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei. Totodată autoturismul marca „Dacia”, în valoare de 16.177 lei, a fost reţinut în vederea confiscării de către organele vamale.

În aceeaşi zi, în jurul orelor 17.00, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară conducând un autoturism marca „Dacia, cetăţeanul român P. Nicolae, în vârstă de 63 de ani, împreună cu L. Florin în vârstă de 58 de ani ambii avînd domiciliul în municipiul Suceava. În urma verificării autoturismului, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit ascunse şi nedeclarate în portierele autoturismului, 140 de pachete de ţigări marca „Ronson” şi „Monte Carlo”de provenienţă ucraineană.Ţigările în valoare de 1172 lei au fost reţinute în vederea confiscării de către organele vamale, iar persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei fiecare.Totodată autoturismul marca „Dacia”, a fost indisponibilizat până la achitarea amenzii contravenţionale.

O oră mai tîrziu s-a prezentat în PTF Siret, cetăţeanul român M. Calistrat, din comuna Frumosul – Suceava, care conducea un autoturism marca „Dacia”. La controlul de frontieră în autoturismul acestuia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, într-un locaş special amenajat în rezervorul de combustibil, în tetiere şi în spatele farurilor, un număr de 420 pachete de ţigări marca „Ronson” de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 1756 lei au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei de către organele vamale. Autoturismul marca „Dacia” în valoare de 16.177 lei, a fost reţinut în vederea confiscării.


Intră acum și în grupul de