Desfăşurare masivă de forţe la un incendiu în Vicov


Intră acum și în grupul de

Garda de intervenţie Vicovu de Sus, Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi împreună cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Vicovu de Jos şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Bilca şi Gălăneşti au intervenit, vineri la prânz, cu nu mai puţin de cinci autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Ilie C., din localitatea Vicovu de Jos. Incendiul a fost anunţat prin serviciul 112, la ora 12:20, iar la sosirea gărzii de intervenţie incendiul se manifesta violent la acoperişul, construit din lemn, al casei de locuit, garajului şi al magazinului său, existând pericolul de propagare la două gospodării învecinate.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost lichidat la ora 14:45, fiind distruse de flăcări acoperişul casei pe o suprafaţă de cca 65 mp, acoperişul anexei pe o suprafaţă de cca 30 mp, acoperişul garajului şi al centralei termice pe o suprafaţă de 25 mp şi acoperişul magazinului pe o suprafaţă de cca 35 mp. De asemenea, s-au degradat planşeul din lemn pe o suprafaţă de cca 60 mp şi pereţii casei pe o suprafaţă de cca 50 mp. Pagubele au fost estimate de proprietar la 6.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric favorizat de un conductor electric defect.
Pompierii au salvat mobilierul, aparatura electrocasnică, bunuri casnice şi două gospodării, în valoare de 300.000 lei.


Intră acum și în grupul de