O bâtrână din Dolheştii Mari a murit intoxicată cu fum


Intră acum și în grupul de

O bătrână în vârstă de 75 de ani a decedat vineri noaptea, în urma intoxicaţiei cu fum. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat prin serviciul 112, la ora 23:29, astfel că, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dolheşti au intervenit cu o autospecială pentru localizarea şi stingerea focului izbucnit la gospodăria lui I. A., din localitatea Dolheştii Mari, comuna Dolheşti.

La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta în interiorul bucătăriei, pe o suprafaţă de 12 mp şi al holului, pe o suprafaţă de 8 mp, existând pericolul de propagare la întreaga casă de locuit şi anexe.

Pompierii au găsit-o pe proprietară, în dormitorul locuinţei, decedată, în urma intoxicării cu gaze toxice şi fum rezultate de la incendiu. Echipajul de salvare din cadrul Serviciului de Ambulanţă a realizat manevre de resuscitare a acesteia, dar fără succes.

Flăcările au fost stinse la ora 01:40, fiind distruse planşeul bucătăriei, pe o suprafaţă de 6 mp, articole de îmbrăcăminte, aparatură electrocasnică, covoare, tâmplărie şi mobilier (un pat, un dulap, scaune şi o masă). De asemenea, s-au degradat pereţii încăperilor, mobilier şi bunuri casnice. Pagubele au fost estimate la 5.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric favorizat de un aparat electrocasnic lăsat sub tensiune nesupravegheat, respectiv un aparat de radio.
Pompierii au salvat casa de locuit şi anexele invecinate, în valoare de 50.000 lei.


Intră acum și în grupul de