Focuri de armă pe imaşul din Şcheia


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a lăsat în libertate, sâmbătă, 4 indivizi ce au spart geamurile a două locuinţe din Şcheia şi au lovit cu o furcă şi o rangă pe unul dintre proprietari. Potrivit IPJ Suceava, vineri, la ora 16:56, poliţiştii din cadrul Poliţiei Comunale Şcheia au fost sesizaţi prin intermediul SNUAU 112, de C. Gabi, în vârstă de 38 ani, din comuna Şcheia, cu privire la faptul că patru bărbaţi au intrat în curtea locuinţei sale, l-au lovit şi i-au distrus geamurile ferestrelor locuinţei.

În urma primelor cercetări efectuate au stabilit autorii ca fiind M. Remus, în vârstă de 36 ani, M. Tiberiu, în vârstă de 25 ani, ambii din comuna Şcheia, B. Dumitru, în vârstă de 28 ani şi B. Constantin, în vârstă de 33 ani, ambii din municipiul Suceava.

Pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice, la faţa locului s-au deplasat luptătorii din cadrul D.P.I.R. Suceava şi cadre ale Poliţiei Municipiului Suceava, care au efectuat activităţi de cercetare la cele două locuinţe, luând şi măsuri de identificare şi reţinere a autorilor.
Potrivit poliţiştilor, cei patru suspecţi au pătruns fără drept în curţile şi respectiv locuinţele lui C. Gabi şi a mamei acestuia, C. Rachila, cărora le-au spart geamurile ferestrelor, iar pe reclamant l-au lovit cu o furcă şi o rangă în zona umărului şi antebraţului stâng.

Cu ocazia măsurilor legale de identificare şi reţinere a suspecţilor, au fost prinşi pe raza localităţii Şcheia M. Remus şi M. Tiberiu, după care s-a trecut la urmărirea lui B. Constantin, care a fugit spre cartierul Iţcani, din municipiul Suceava, peste imaş, cu un faeton. Pentru reţinerea acestuia, luptătorii D.P.I.R. Suceava au executat somaţii legale şi un număr de 4 focuri de avertisment cu armamentul din dotare, fiind prins pe malul stâng al râului Suceava, după ce acesta l-a traversat.
Cadrele Poliţiei Municipiului Suceava continuă activităţile de identificare şi reţinere a celui de-al patrulea suspect, respectiv B. Dumitru.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări faţă de cei patru autori sub aspectul comiterii infracţiunilor de violare de domiciliu, distrugere şi lovire sau alte violenţe, cei trei autori prinşi fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere şi introduşi în arestul I.P.J. Suceava, iar în 11.04.2009, au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă, pe o durată de 29 zile.

Prin ordonanţă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a respins propunerea şi a dispus luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, fără încuviinţarea Parchetului, pe o perioadă de 30 zile.
Valoarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracţiunii de „distrugere” se ridică la suma de circa 2.000 lei.


Intră acum și în grupul de