Primarii din Asociația „Moldova se dezvoltă” au semnat actul constitutiv și statutul asociației. Ion Lungu a fost ales vicepreședinte și susține că vor fi promovate Investiți Teritoriale Integrate


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, marți, că a semnat, la Piatra Neamț, actul constitutiv și statutul  Asociației „MOLDOVA SE DEZVOLTĂ” , asociație pe care a inițiat-o și fondat-o în decembrie 2018.

El a spus că cu prilejul întâlnirii membrilor „Moldova se dezvoltă”  a fost aleasă prima conducere rotativă a Asociației.

Astfel, președinte este primarul Iașului, Mihai Chirica, iar vicepreședinte Ion Lungu, primarul Sucevei.

„Urmează ca în perioada următoare să realizăm Strategia de Dezvoltare Integrată a  Asociației, să ne adresăm Guvernului României și Uniunii Europene ca să putem promova Investiți Teritoriale Integrate (I.T.I.), în exercițiul financiar al UE 2021-2027. De asemenea, vom pregăti  și alte proiecte comune de infrastructură cum ar fi parcări supraterane, rute ocolitoare, aducțiuni de gaz metan și altele”, a declarat Ion Lungu.

Primarii din municipiile Suceava, Iași, Piatra Neamț, Roman, Botoşani, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei au semnat, în 17 decembrie 2018, la sediul Primăriei Suceava un acord cadru pentru înființarea Asociației „Moldova se dezvoltă”.

Obiectivul principal al acestei asociații este dezvoltarea regiunii prin realizarea în comun a unor proiecte de investiții în infrastructură și economie.(T.B.)


Intră acum și în grupul de