Detaliile incendiului din localitatea Frumosu. Din cauza unui cablu electric defect au ars o clădire și o hală plină cu material lemnos FOTO/VIDEO


Intră acum și în grupul de

Un incendiu de proporții a mistuit astăzi un gater, proprietate a unei societăți comerciale din localitatea suceveană Frumosu.

La sosirea pompierilor ardeau hala banzic și clădirea sediului administrativ, construcții din lemn, corp comun, cu pericol de propagare la construcțiile învecinate și depozitele de material lemnos.

Pompierii au fost sesizați la ora 12:36. Astfel, pentru stingerea focului au intervenit pompierii militari de la Detașamentul Câmpulung Moldovenesc și de la Garda de Intervenție Gura Humorului, împreuna cu SVSU Frumosu și cu suportul a patru autospeciale. Prin urmare, incendiul a fost lichidat la ora 15:45.

Până atunci, însă, focul a făcut pagube considerabile. Au ars hala banzic pe aproximativ 100 mp, corpul administrativ cu o amprentă la sol de 80 mp, cu bunuri din interior (elemente de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile și altele), circa 20 mc de cherestea, 25 mc bușteni și 30 mc de rumeguș.

Totodată, s-au degradat învelitoarea din tablă a clădirilor pe aproximativ 200 mp, utilaje din hala banzic și aparatură pentru întreținere și reparare, instalația electrică, scule și echipamente electrice și alte bunuri. De asemenea, s-au degradat fațada și elemente de tâmplărie de la o locuință particulară din imediata vecinătate.

Incendiul a izbucnit din hala banzic, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar datorită intervenției prompte a pompierilor, au fost salvate hala gater, restul depozitelor de bușteni și cherestea, precum și locuințele învecinate, cu bunurile aferente.


Intră acum și în grupul de