Peste 600 de poliţişti vor veghea Paştele sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava în această perioadă este asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi apărarea patrimoniului public şi privat, premergător şi pe timpul Sfintelor Sărbători de PAŞTI, precizează IPJ Suceava, în cadrul unui comunicat de presă.

„Contextul actual din judeţul impune acest lucru, mai ales datorită faptului că, în cadrul Programului „Paştele în Bucovina” lansat de autorităţile locale vor avea loc manifestări religioase şi culturale, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre locurile de pelerinaj, localităţile şi zonele turistice şi de agrement. De asemenea, vom avea în vedere toate locaţiile ce presupun aglomerări de persoane, cum ar fi gările auto şi feroviare, pieţe, târguri şi oboare. În acest sens, comanda inspectoratului a dispus adoptarea celor mai eficiente măsuri de asigurare a ordinii şi liniştii publice pe raza tuturor localităţilor din judeţul Suceava, în special în zona lăcaşelor de cult şi în alte zone de interes operativ, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative, cu precădere pe timpul desfăşurării slujbelor religioase”, se precizează în comunicat.

Astfel, vor fi intensificate acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată şi pe celelalte mijloace de transport în comun din zonele cu afluenţă numeroasă, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare, în special pe traseele spre şi dinspre zona staţiunilor balneo – climaterice şi zonelor agroturistice. Va fi asigurată buna colaborare a efectivelor de poliţie rutieră cu celelalte formaţiuni de poliţie, îndeosebi cu cele de ordine publică şi investigaţii criminale – compartimentele de furturi auto, în scopul combaterii infracţionalităţii stradale, a faptelor de cerşetorie, a traficului şi consumului de droguri, prostituţie şi proxenetism şi a identificării persoanelor urmărite, prevenirii migraţiei ilegale şi devalizării autovehiculelor destinate transportului de marfă. Un număr total de 640 poliţişti vor fi angrenaţi, zilnic, în derularea acestor activităţi, prin dispunerea lor în dispozitive, rezerve de intervenţie şi echipaje cu diverse misiuni poliţieneşti.

Serviciul Poliţiei Rutiere prin Biroul Poliţiei pentru Siguranţa Circulaţiei din Mediul Urban şi Biroul Drumuri Naţionale şi Europene va sprijini structurile de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, în scopul asigurării fluenţei traficului pe principalele artere, în special în zona locaşurilor de cult. Numai pe raza municipiului-reşedinţă de judeţ vor activa zilnic câte 22 de poliţişti rutieri în acest sens.

Alături de forţele de poliţie, în componenţa patrulelor mixte vor intra şi efective aparţinând celorlalte structuri teritoriale din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.


Intră acum și în grupul de