Proiectil exploziv, găsit pe un teren arabil din comuna Arbore


Intră acum și în grupul de

În timp ce arau un teren, mai mulţi locuitori ai comunei Arbore au găsit joi, după prânz, pe brazdă, un proiectil din Al Doilea Război Mondial. Potrivit ISU „Bucovina”, echipa pirotehnică a Inspectoratului, condusă de lt.col. Cristinel Anton, a intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea unui element de muniţie, asanat pe raza comunei Arbore.

Obiectul a fost descoperit de către localnici în timp ce efectuau lucrări agricole pe un teren viran. Aceştia au anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, prin numărul unic de urgenţă 112, la ora 14:30, care a trimis echipa pirotehnică la faţa locului.

În urma cercetării şi detectării zonei, echipa pirotehnică a identificat şi ridicat un proiectil exploziv calibrul 76 mm, provenind din Al Doilea Război Mondial.
Pirotehniştii s-au întors la bază la ora 17.45 şi au depozitat muniţia provizoriu până la distrugerea ei într-un poligon autorizat, misiunea încheidu-se fără a se pune în pericol vieţi omeneşti sau bunuri materiale.


Intră acum și în grupul de