Casă din chirpici, arsă din temelii la Ruşi Mănăstioara


Intră acum și în grupul de

Scrumul s-a ales din agoniseala unei familii din Ruşi Mănăstioara, după ce casa din chirpici a fost cuprinsă de flăcări, miercuri dimineaţă. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat la ora 03:53, astfel că Detaşamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului izbucnit la gospodăria Lăcrămioarei M., în satul Ruşi Mănăstioara, comuna Udeşti.

Când pompierii au ajuns la faţa locului ardea locuinţa construită din chirpici, cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la anexele gospodăreşti şi adăpostul de animale.
Incendiul a fost lichidat la ora 06:00, în limitele găsite, dar a ars casa de locuit, pe o suprafaţă de circa 90 mp. Au mai ars aparate electrocasnice (frigider, televizor, aragaz etc.), un hidrofor, obiecte de mobilier, articole de îmbrăcăminte şi documente personale. De asemenea, s-au degradat pereţii locuinţei, pagubele fiind estimate de proprieter la 70.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric provocat de către o priză defectă.
Pompierii au salvat anexele şi adăpostul de animale, în valoare de circa 25.000 lei.


Intră acum și în grupul de