Încă 41 de cazuri nou confirmate de rujeolă au fost raportate în judeţul Suceava în ultima săptămână. Suceava se menține pe primul loc în țară privind cazurile noi de rujeolă


Intră acum și în grupul de

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a informat că, în perioada 3-9 august 2019, au fost raportate 132 de cazuri confirmate de rujeolă în 16 judeţe şi în municipiul Bucureşti, judeţul Suceava aflându-se din nou pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de cazuri nou confirmate.

Potrivit sursei citate, cele mai multe cazuri confirmate de rujeolă, 41, au fost raportate în judeţul Suceava, alte 22 în judeţul Neamţ, 19 în judeţul Sălaj, 11 în judeţul Teleorman, 10 în judeţul Braşov, 5 în Dolj, câte 4 cazuri în judeţul Caraş-Severin, în capitală şi în Ilfov, câte 2 cazuri în judeţele Constanţa, Giurgiu, Bacău şi Timiş.

CNSCBT precizează că aceste cazuri de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, rujeola sau pojarul este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații, iar una din patru persoane diagnosticate cu rujeolă are nevoie de spitalizare.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de