Un taximetrist sucevean diagnosticat cu tulburare psihotică schizoformă circula pe străzile Sucevei, situația fiind descoperită după ce viceprimarul Lucian Harșovschi a cerut o reexaminare medicală. Viceprimarul solicită sucevenilor să sesizeze oficial situații ce pot pune în pericol siguranța cetățeanului și nu doar să posteze pe rețele sociale


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a făcut publică, luni, o situație care putea pune în pericol siguranța cetățenilor în condițiile în care un taximetrist care presta servicii pe raza municipiului a fost diagnostica cu tulburare psihotică schizoformă.

Viceprimarul a explicat că încă din 14 iunie 2019, cu mult înaintea unor discuții apărute pe rețele de socializare, Primăria Municipiului Suceava s-a autosesizat cu privire la comportamentul nepotrivit și nefiresc al unui taximetrist sucevean, care s-a prezentat la sediu pentru a ridica niște documente.

La acea dată, angajați ai Primăriei au trimis o adresă Policlinicii C.F.R. Suceava prin care s-a solicitat o re-examinare medicală a acestui cetățean, iar unitatea medicală a programat această examinare pentru data de 26 iunie, însă taximetristul nu s-a prezentat.

Harșovschi mai spune că datorită unei bune colaborări între Primărie, Poliție și Policlinica CFR în condițiile unui vid legislativ care nu permite acțiune fără o sesizare oficială, în data de 6 august, a avut, personal,o discuție cu taximetristul în cauză în sediul Poliției Municipale, iar acesta a fost “ajutat” de polițiștii din Serviciul de ordine publică să fie transportat de bună voie pentru consult medial.

Bărbatul a fost examinat și a fost declarat inapt din punct de vedere psihiatric, fiind diagnosticat cu tulburare psihotică schizoformă.

„Drept urmare, compartimentul de specialitate din cadrul Primăriei i-a retras autorizația de taximetrie și a trimis adrese către A.R.R., pentru a aplica și această instituție legislația”, a menționat viceprimarul Harșovschi.

El a subliniat că face public acest caz pentru ca sucevenii să conștientizeze importanța sesizării organelor competente în cazul în care întâlnesc situații ce pot pune în pericol siguranța lor și a celorlalți și să depună o reclamație oficială în acest sens, pentru a preveni o nenorocire și nu doar să posteze pe rețelele de socializare.

Harșovschi a notat că s-a discutat foarte mult pe marginea subiectului în mediul online, dar nimeni nu a depus o reclamație oficială. (T.B.)


Intră acum și în grupul de