Un taximetrist sucevean diagnosticat cu tulburare psihotică schizoformă circula pe străzile Sucevei, situația fiind descoperită după ce viceprimarul Lucian Harșovschi a cerut o reexaminare medicală. Viceprimarul solicită sucevenilor să sesizeze oficial situații ce pot pune în pericol siguranța cetățeanului și nu doar să posteze pe rețele sociale

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a făcut publică, luni, o situație care putea pune în pericol siguranța cetățenilor în condițiile în care un taximetrist care presta servicii pe raza municipiului a fost diagnostica cu tulburare psihotică schizoformă.

Viceprimarul a explicat că încă din 14 iunie 2019, cu mult înaintea unor discuții apărute pe rețele de socializare, Primăria Municipiului Suceava s-a autosesizat cu privire la comportamentul nepotrivit și nefiresc al unui taximetrist sucevean, care s-a prezentat la sediu pentru a ridica niște documente.

La acea dată, angajați ai Primăriei au trimis o adresă Policlinicii C.F.R. Suceava prin care s-a solicitat o re-examinare medicală a acestui cetățean, iar unitatea medicală a programat această examinare pentru data de 26 iunie, însă taximetristul nu s-a prezentat.

Harșovschi mai spune că datorită unei bune colaborări între Primărie, Poliție și Policlinica CFR în condițiile unui vid legislativ care nu permite acțiune fără o sesizare oficială, în data de 6 august, a avut, personal,o discuție cu taximetristul în cauză în sediul Poliției Municipale, iar acesta a fost “ajutat” de polițiștii din Serviciul de ordine publică să fie transportat de bună voie pentru consult medial.

Bărbatul a fost examinat și a fost declarat inapt din punct de vedere psihiatric, fiind diagnosticat cu tulburare psihotică schizoformă.

„Drept urmare, compartimentul de specialitate din cadrul Primăriei i-a retras autorizația de taximetrie și a trimis adrese către A.R.R., pentru a aplica și această instituție legislația”, a menționat viceprimarul Harșovschi.

El a subliniat că face public acest caz pentru ca sucevenii să conștientizeze importanța sesizării organelor competente în cazul în care întâlnesc situații ce pot pune în pericol siguranța lor și a celorlalți și să depună o reclamație oficială în acest sens, pentru a preveni o nenorocire și nu doar să posteze pe rețelele de socializare.

Harșovschi a notat că s-a discutat foarte mult pe marginea subiectului în mediul online, dar nimeni nu a depus o reclamație oficială. (T.B.)