Gheorghe Flutur a discutat cu ambasadorul Chinei despre cooperarea în diverse domenii. Diplomatul chinez vrea ca Suceava să fie vizitată de cât mai mulți turiști și urmează ca destinația turistică Bucovina să fie promovată în China

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a primit astăzi la Palatul Administrativ vizitaExcelenței Sale doamna Jiang Yu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, care efectuează o vizită oficială în județul Suceava.

La debutul întâlnirii președintele Gheorghe Flutur a prezentat potențial turistic și investițional al județului Suceava, iar în cadrul discuțiilor au fost formulate o serie de propuneri concrete care să contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre județul Suceava și regiuni din China, pe mai multe domenii de interes între care turism, agricultură și educație.

În ceea ce privește agricultura, se are în vedere ca producători din județul Suceava să exporte produse bio în China cum ar fi produse alimentare din lapte și din fructe de pădure, miere de albine.

Un domeniu deosebit de interesant pentru delegația chineză a fost turismul, fiind exprimată dorința privind creșterea semnificativă a numărului de turiști care să viziteze Bucovina și județul Suceava.

În acest sens se are în vedere punerea în valoare a oportunității pe care o reprezintă existența aeroportului sucevean.

Astfel, pe modelul folosit de China pentru a promova Croația ca destinație turistică, județul Suceava va fi vizitat de o delegație cu responsabili în turism, de la agenții de turism și din presă, urmând să fie realizat și un film de promovare pentru atragerea turiștilor chinezi.

După ce a fost subliniată importanța monumentele UNESCO în dezvoltarea turismului în Bucovina, discuția s-a axat pe turismul montan și de agrement, cu aprecieri privind peisajele și pârtiile de schi din județ.

În acest context, președintele Gheorghe Flutur a fost invitat să participe în luna septembrie în China la Conferința Alianței Internaționale a Turismului Montan.

De asemenea urmează ca în fiecare an un student sucevean să beneficieze de o bursă pentru a studia în China în domeniul turismului.