Gheorghe Flutur a verificat lucrările de asfaltare la drumuri județene: La Stulpicani se va continua până la Codrii Seculari și spre Puzdra și Broșteni. La Volovăț, tractoare au pătruns pe asfaltul proaspăt turnat lăsând urme adânci, fiind necesară refacerea lucrării


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a verificat, marți, evoluția lucrărilor de asfaltare pe mai multe drumuri județene din județ și și-a exprimat nemulțumirea că în unele zone autoritățile locale nu au luat măsuri pentru a proteja lucrarea și că au intrat tractoare peste asfaltul proaspăt turnat afectând lucrarea.

Astfel, la Stulpicani se montează plasă din material geotextil pentru ca asfaltul să facă priză cu betonul în condițiile în care drumul respectiv a fost unul tehnologic pentru transportul minereului.

„Nu s-a mai făcut nimic de atâția ani și acum lucrăm la asta”, a spus Flutur.

El a subliniat că proiectul care se realizează acum la Stulpicani a fost respins la finanțare de Guvernul PSD, care nu a aprobat includerea lui în PNDL și că lucrările se fac cu fonduri ale Consiliului Județean Suceava.

Președintele Flutur a spus că se continuă lucrările la Stulpicani și că, din fericire, la licitație au fost și tronsoanele până la Codrii Seculari de la Slătioara.

„Facem eforturi să continuăm și spre Puzdra și spre Broșteni”, a spus Flutur.

El a mai declarat că se lucrează și la Volovăț, iar temperaturile caniculare generează probleme pentru că se fac pauze mai dese pentru lucrători.

Totodată, Flutur a spus că unii șoferi nu respectă interdicțiile de circulație și că, la Volovăț s-a  intrat cu tractoarele peste asfaltul cald și s-ai făcut urme fiind necesar ca lucrarea să fie reparată în zona afectată, fiind o muncă făcută inutil în plus.

„Am făcut apel și la Primărie și la Poliția locală să ne ajute să asigure timpul de așteptare până ce se întărește bitumul”, a spus președintele Flutur.


Intră acum și în grupul de