Misiune grea pentru stingerea unui incendiu în Argel


Intră acum și în grupul de

Pompieri, jandarmi şi lucrători silvici au muncit de luni după-amiază până marţi dimineaţă la stingerea unui incendiu izbucnit la marginea unei păduri din localitatea suceveană Argel. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, pentru localizarea şi stingerea incendiului izbucnit la vegetaţie uscată, în locul numit Dealul Polonencu, pe un teren ce aparţine Consiliului Local Moldoviţa, pe raza localităţii Argel au intervenit Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi Garda de intervenţie Gura Humorului împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei, aproximativ 57 lucrători ai ocoalelor silvice din Moldoviţa, Vama, Pojorâta şi Frasin şi un echipaj de jandarmi, incendiul fiind anunţat luni, la ora 15:45.

Pompierii spun că misiunea a fost îngreunată de terenul accidentat, de zona ecranată radio şi lipsa semnalului de telefonie mobilă.
Când echipajele au ajuns la faţa locului, ardeau păşuni şi un teren împădurit natural, existând posibilitatea de propagare la fondul forestier învecinat.

A ars vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de aproximativ 7 ha şi 5 ha păşune împădurită natural cu arbori ce aveau vârste cuprinse între 10 şi 40 de ani, pe o suprafaţă de circa 200 mp. De asemenea, s-au degradat arbori cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani, pagubele fiind estimate la 6.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza folosirii focului deschis pentru igienizarea terenului, lăsat nesupravegheat.
Pompierii au salvat fondul forestier, în valoare de circa 10.000.000 lei.
Marţi dimineaţă, în jurul orei 10, echipajele încă lucrau la lichidarea ultimelor focare de incendiu.


Intră acum și în grupul de