Incendiu la o casă de vacanţă din Voroneţ


Intră acum și în grupul de

Scânteile şi jarul de la coşul de fum a unei cabane din zona schitului din Voroneţ, au favorizat izbucnirea unui incendiu joi, înainte de prânz. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112, la ora 10:52 a fost anunţată izbucnirea unui incendiu la o casă de vacanţă ce aparţine lui B. M. Gavril, din localitatea Voroneţ.

Imediat la faţa locului s-a deplasat cu două autospeciale Garda de intervenţie Gura Humorului , iar la sosirea acestora incendiul se manifesta la acoperişul casei din lemn cu învelitoare din tablă, mansardă, etajul I şi parter, construit din lemn, existând posibilitatea de propagare la casa de vacanţă învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 12.40, dar au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de 80 mp, mansarda pe o suprafaţă de 12 mp şi s-au degradat pereţii interiori ai clădirii pe o suprafaţă de 64 mp, materiale textile şi bunuri de uz casnic, centrala şi instalaţia termică. Pagubele au fost estimate de proprietar la 100.000 lei. O persoană, B. N., s-a ales cu arsuri de gradul I la mâna dreaptă.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza jarului şi a scânteilor provenite de la coşul de evacuare a fumului deteriorat. Pompierii au salvat casa de vacanţă învecinată, în valoare de circa 100.000 lei.


Intră acum și în grupul de