Pagube de 80.000 lei provocate de un incendiu la Vama


Intră acum și în grupul de

Gospodăria unui locuitor din Vama a luat foc la primele ore ale dimineţii de duminică, de la coşul de fum. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat prin serviciul 112 la ora 03:47, astfel că Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vama au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea incendiului izbucnit la gospodăria lui Gavril T., din comuna Vama.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, ardeau acoperişul casei de locuit, bucătăria, o anexă şi adăpostul de animale, existând pericolul de propagare la alte două anexe.

Focul a fost stins la ora 06:30, în limitele găsite, în incendiu fiind distrus acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 80 mp, bucătăria şi o anexă pe o suprafaţă de circa 40 mp, adăpostul de animale pe o suprafaţă de circa 60 mp şi bunuri de uz casnic. De asemenea, s-au degradat planşeul şi pereţii locuinţei, pagubele fiind estimate de proprietar la 80.000 lei.

Rezultatele primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza coşului de evacuare a fumului, neprotejat faţă de materiale combustibile.
Pompierii au salvat 9 bovine, casa şi anexele, în valoare de circa 50.000 lei.


Intră acum și în grupul de