Proiectil găsit pe marginea DN 17 la o plantare de puieţi


Intră acum și în grupul de

În timp ce sărbătoreau prin muncă ziua de 1 Mai, plantând puieţi la marginea drumului naţional DN 17, nişte muncitori au dat peste un proiectil din timpul războiului, în stare de funcţionare. Potrivit ISU „Bucovina Suceava, vineri la prânz, Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” a judeţului Suceava, condusă de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea unui element de muniţie, pe raza localităţii Valea Putnei, comuna Pojorâta.

Elementul de muniţie a fost descoperit de către o echipă de muncitori care plantau puieţi de pin pe marginea DN 17. Au anunţat despre acest lucru la 112 la ora 12:15, pirotehniştii deplasându-se la faţa locului.

În urma cercetării şi detectării zonei, echipa pirotehnică a identificat şi ridicat un proiectil exploziv calibrul 76 mm, provenind din al doilea Război Mondial, în perfectă stare de funcţionare. Pirotehniştii s-au întors la bază la ora 17:15 şi au depozitat elementul de muniţie, provizoriu, până la distrugerea lui într-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfăşurat cu profesionalism şi a fost încheiată cu succes, fără să se pună în pericol vieţi omeneşti sau bunuri materiale.


Intră acum și în grupul de