Trei copii au ars de vii la Sasca Mare


Intră acum și în grupul de

Trei copii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani din satul Sasca Mare, comuna Cornu Luncii, din judeţul Suceava, şi-au pierdut viaţa într-un incendiu izbucnit duminică dimineaţă în jurul orei 8:00. Nenorocirea s-a produs din cauza unei sobe defecte care s-a aprins în timp ce copiii dormeau. Din declaraţiile vecinilor reiese că părinţii minorilor au plecat în urmă cu două zile la Piatra Neamţ, la nişte rude, iar cei mici au rămas în grija unui consătean în vârstă de 32 de ani.

Duminică dimineaţă în jurul orei 7:00, cel care trebuia sa aibă grijă de copii i-a lăsat pe aceştia fără supraveghere, crezând că micuţii dorm fără nici un fel de probleme. Când s-a întors să-i verifice, a simţit fumul şi a încercat să intre în casă. După ce a deschis uşa, din pricina oxigenului, flăcările s-au extins şi au cuprins acoperişul casei, formată dintr-o singură încăpere.

Bărbatul a suferit arsuri destul de grave, însă a reuşit să ceară ajutorul vecinilor. Oamenii au anunţat Pompierii şi au încercat prin forţele proprii să stingă flăcările. Până şi preotul din sat a oprit slujba la Biserică şi a trimis credincioşii să încerce să stingă focul. Din păcate pentru cei trei copilaşi a fost prea târziu. Micuţii au murit în urma intoxicării cu bioxid de carbon.

Duminică, în jurul prânzului, părinţii celor trei copii nu ştiau de nenorocirea care s-a abătut asupra lor pentru că nici rudele şi nici vecinii din sat nu au nici cea mai vagă idee de cum ar putea să dea de ei. “Sunt plecaţi undeva la Piatra Neamţ, dar nu ştim sigur. Nu au semnal la telefonul mobil şi am sunat la Poliţie, dar nu ştiam exact localitatea”, susţineau vecinii copiilor decedaţi.

Au ars acoperişul clădirii, construit din lemn, pe o suprafaţă de 40 mp, tâmplărie şi bunuri de uz casnic. S-au degradat pereţii din lemn ai construcţiei.
Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din sistemul de încălzit (sobă). Pompierii au salvat cinci clădiri învecinate, în valoare de circa 80.000 lei. Din primele estimări, pagubele sunt de aproximativ 6.000 lei.


Intră acum și în grupul de