Peste 200 de candidaţi au absentat, miercuri, la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul sesiunii august-septembrie a Bacalaureatului


Intră acum și în grupul de

Peste 200 de candidaţi au absentat, miercuri, la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul sesiunii august-septembrie a Bacalaureatului.

Potrivit ISJ Suceava, din totalul celor 760 de candidaţi înscrişi la proba scrisă la Limba şi literatura română, 544 au fost prezenţi, din care 429 de absolvenţi de liceu sunt de la profilul real şi 125 de la profilul uman, în timp ce alţi 206 candidaţi au absentat la această probă.

Lucrările la proba scrisă la Limba şi literatura română au fost transmise spre evaluare în judeţul Bacău.

În judeţul Suceava funcţionează centre de examen la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava, la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava şi la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Conform calendarului Examenului Naţional de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie,  pe 22 august va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba Eb), pe 23 august se va desfăşura proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă, pe

26 august  proba scrisă la alegere a profilului și specializării – proba Ed).

Pe  27 şi 28 august se va desfăşura evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, pe 29 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, pe 30 august şi 2 septembrie este prevăzută evaluarea competențelor digitale – proba D, iar pe 2 – 3 septembrie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C.

Afișarea rezultatelor la probele scrise ale Bacalaureatului va fi pe 3 septembrie (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în aceeaşi zi (orele 12:00 – 16:00).

În perioada 3 – 6 septembrie 2019 se vor soluţiona contestaţiile, iar afişarea rezultatelor finale va avea loc pe 7 septembrie 2019.

De menţionat este că lista unităţilor arondate fiecărui centru de examen se află afişată pe site-ul ISJ Suceava.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de