Primăria Suceava lansează licitații pentru mai multe obiective, inclusiv pentru amenajarea zonei de agrement din lunca râului Suceava sau parcarea subterană din Piața Mică


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că municipalitatea suceveană lansează licitații pentru mai multe obiective din municipiu, inclusiv pentru amenajarea zonei de agrement din lunca râului Suceava.

Astfel, potrivit primarului, în data de 29 august va fi organizată licitația pentru construirea parcării subterane din piața George Enescu, în timp ce pentru reabilitarea Colegiului Tehnic „Petru Mușat” licitația va fi organizată în 30 august.

În ceea ce privește proiectul revitalizarea spațiului public urban din municipiul Suceava, respectiv Zona de agrement de pe malul râului Suceava, licitația va fi organizată în 3 septembrie.

Primarul Sucevei in conferința de presa

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 20. August 2019

Primarul a mai spus că, din păcate, nu s-au prezentat ofertanți la două licitații, respectiv cea pentru etapa a doua a amenajării Zonei de agrement din Tătărași, care presupune instalarea de instalații de tiroliană, dar și amenajări suplimentare,dar și că la Grădinița din zona centrală nu s-a prezentat niciun ofertant.

Primarul a mai spus că a mai inclus noi obiective care să fie finanțate pentru a se asigura că va fi folosită suma de 14, 684 de milioane de lei aprobată de comisia de creditare pentru a fi trasă în acest an din creditul de 25 de milioane de lei, în condițiile în care în 2020 are municipalitatea va putea cheltui restul de 10,3 milioane de lei.

Lungu a explicat că ceea ce nu se trage în acest an din credit va putea fi folosit abia în anul 2021.

„Am vrut să mă asigur că vom folosi acești bani din credit și am adăugat obiective de finanțat”, a spus primarul.

El a precizat că astfel, se finanțează lucrări la ruta alternativă Suceava-Botoșani, rețeaua de gaz natural în Burdujeni-sat, parcări în Cartierul Europa, modernizarea Ștrandului Ițcani, alimentarea cu energie electrică a stației de încărcare autobuze electrice, reabilitare rețele de termoficare, amenajare seră floricolă, Centru de informare, documentare și laboratoare la Colegiul Național „Petru Rareș”.

În ceea ce privește investiția de la Colegiu Național „Petru Rareș” s-a reziliat contractul cu firma din Botoșani, care a executat 13 la sută din valoarea contractului și se reia licitația, a spus primarul.

El a adăugat că față de obiectivele inițiale, urmează să fie finanțate modernizarea străzii Traian Țăranu pentru care se alocă 2 milioane de lei, dar că se alocă fonduri și pentru modernizarea stăzii Micșuneleor, construirea parcării subterană și amenajarea pieței George Enescu, sistematizare la blocurile ANL, alimentare cu apă și canalizare cartierul pentru tineri din zona Tătărași, dar și Sala de gimnastică a Colegiului „Spiru Haret” (T.B.)


Intră acum și în grupul de