Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, anunță că zonele marcate cu galben din apropierea platformelor de depozitare a deșeurilor trebuie lăsate libere pentru accesul mașinilor de salubritate. Blocarea acestora se sancționeză cu amenzi


Intră acum și în grupul de

Operatorul de salubritate sucevean care va gestiona platformele de depozitare a deșeurilor, atât semiîngropate cât și cele îngropate a început deja pregătirile pentru punerea în funcțiune a sistemului.

Totodată, autoritățile locale sucevene, au început demarcarea zonelor rezervate pentru autoutilitarele de salubrizare care vor prelua deșeurile.

Pentru că modul de preluare a deșeurilor din zona platformelor este diferit de cel de până acum, necesitând un spațiu suplimentar pentru brațul macaralei, autoritățile locale sucevene atenționează sucevenii să mențină libere aceste zone delimitate cu galben.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat pentru News Bucovina că cei care blochează accesul autoutilitarelor de gunoi riscă amenzi.

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, blocarea sub orice mod a căilor de acces către punctele de colectare a deșeurilor menajere se sancționează cu amendă de la 200 la 600 de lei pentru persoane fizice și de la 500 la 1000 de lei pentru persoane juridice.

„S-au delimitat cu marcaje de culoare galbenă zonele care trebuie să rămână libere pentru a putea fi folosite de autospecialele de colectare a deșeurilor. În curând sistemul va fi pus în funcțiune și solicităm sucevenilor să nu parcheze mașinile în aceste locuri pentru că nu se va putea ridica gunoiul depozitat”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a făcut un apel sucevenilor să își formeze deja un obicei în a lăsa liber accesul mașinilor operatorului de salubritate către platformele de depozitare a deșeurilor.(T.B.)


Intră acum și în grupul de