Organizatorii „Simfonii de Toamnă” răspund „grupului de creștini” care cere anularea evenimentului: E regretabil că tot acest efort al sucevenilor de a aduce bucurie celorlalți este pur și simplu pus în umbra unor credințe personale eronate și a unui limbaj radical și plin de violență


Intră acum și în grupul de

Organizatorii evenimentului anual „Simfonii de Toamnă” au răspuns, vineri, „grupului de creștini” care a cerut anularea evenimentului formulând în acest sens o plângere prealabilă.

În răspuns, Clubul Rotary Suceava-Bucovina arată că „Simfonii de Toamnă” este un proiect dezvoltat din suflet, cu multă dăruire și cu multe eforturi financiare și care a devenit un reper al toamnelor sucevene și că e regretabil ca tot acest efort al sucevenilor de a aduce bucurie celorlalți este pur și simplu pus în umbra unor credințe personale eronate și a unui limbaj radical și plin de violență

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de managerul de proiect „Simfonii de Toamnă” al Clubului Rotary Suceava-Bucovina, Dan Ioan Cușnir.

„Maica Teresa din Calcutta spunea că trebuie să fim buni ori de câte ori se poate. Și întotdeauna se poate.

               Și noi suntem creștini, dar, spre deosebire de semnatarii plângerii prealabile, noi chiar credem în iertare și iubire. De aceea îi vom ierta pentru derapajul emoțional pe care îl trăiesc de câțiva ani și care pare să nu se mai termine. Noi nu îi vom judeca pentru cuvintele lor, ci, dacă într-adevăr se consideră adevărați creștini, trebuie să fie convinși că atât pe ei, cât și pe noi toți, la final ne va judeca Dumnezeu după fapte și intenții.

               Este numai profund dezamăgitor că acești creștini, acești suceveni, își pictează propria lor gândire în culorile adevărului suprem, în timp ce noi toți ceilalți părem că trăim într-o mare eroare.

               Suntem oameni și trăim printre oameni. Mulți oameni buni care trăiesc în acest oraș sau în acest minunat și binecuvântat ținut, Bucovina, au încercat și încă încearcă să aducă bucurie în viața celorlalți, așa cum pot. Nu știu dacă întotdeauna reușesc, dar măcar încearcă. Festivaluri de muzică, indiferent de gen, festivaluri de teatru, manifestări culturale, expoziții și alte evenimente care să ne dezvolte sufletul și să ne lumineze mințile, sunt o prezență constantă în viața socială a Bucovinei de câțiva ani buni. Dincolo de interese politice, dincolo de orgolii și judecăți, oamenii buni au încercat să întoarcă din binele lor și celorlalți.

               Simfoniile de toamnă, un proiect dezvoltat din suflet, cu multă dăruire și cu multe eforturi financiare, a devenit un reper al toamnelor sucevene. Un proiect care este posibil datorită eforturilor membrilor Clubului Rotary Suceava Bucovina și a implicării unor prieteni dragi ai acestui club, oameni pe care noi îi considerăm adevărați Mecena ai Sucevei, oameni care contribuie financiar la desfășurarea acestui proiect. Însă, să vii și să arunci cu noroi în acești oameni, propagând un dialog al urii, al segregării sociale, având pretenția că tu ești singurul deținător al adevărului, în timp ce toți ceilalți trăiesc în greșeală, este cel puțin ciudat din partea semnatarilor plângerii prealabile.

               Nu vom încerca sa le schimbăm părerea acestor domni, însă e regretabil că tot acest efort al sucevenilor de a aduce bucurie celorlalți este pur și simplu pus în umbra unor credințe personale eronate și a unui limbaj radical și plin de violență.

               Nimic nu îi recomandă pe acesti domni să ceară sprijinul moral al creștinilor în demersurile lor.

               Dacă semnatarii plangerii prealabile ar fi niste adevărati creștini, i-ar ajuta pe cei săraci. Nu știm dacă au făcut-o, dar Clubul Rotary Suceava Bucovina a făcut-o de nenumărate ori.

               Dacă semnatarii plângerii prealabile ar fi niște adevărați creștini, i-ar ajuta pe cei bolnavi. Nu știm dacă au făcut-o, dar Clubul Rotary Suceava Bucovina a făcut-o de nenumărate ori.

               Dacă semnatarii plângerii prealabile ar fi niște adevărați creștini, ar ajuta copiii și bătrânii care sunt în dificultate. Nu știm dacă au făcut-o, dar Clubul Rotary Suceava Bucovina a făcut-o de nenumărate ori.

               Dacă semnatarii plângerii prealabile ar fi niște adevărați creștini, ar ajuta oamenii care poartă în suflet valori omenești, sociale și spirituale deosebite, dar nu au avut șansa de a beneficia și de sprijin financiar. Nu știm dacă au făcut-o, dar Clubul Rotary Suceava Bucovina a făcut-o de nenumărate ori.

               Dacă semnatarii plângerii prealabile ar fi niște adevărați creștini, ar ajuta acest pământ să devină un loc mai frumos pentru a trăi. Nu știm dacă au făcut-o, dar Clubul Rotary Suceava Bucovina a făcut-o de nenumărate ori.

               Membrii Clubului Rotary Suceava Bucovina nu cred în ură, ci în dragoste. Vom încerca mereu, atât cât ne țin puterile, să aducem bucurie în viața acestui oraș, fără să uităm să mulțumim tuturor oamenilor și tuturor autorităților care ne-au sprijinit și ne sprijină în continuare în aceste demersuri.

               Nu vom putea să mulțumim pe toată lumea și nici nu ne propunem acest lucru.

               Așa cum scrie și în cărțile de bază ale altor credințe, cine salvează o viață, salvează întreaga umanitate.

               Vom încerca mereu să salvăm vieți sau, atât cât este posibil, să le aducem o cât de mică mângâiere.

               Nu vom ține niciodată cont în acest demers de convingerile politice, morale sau de credință ale unui om, pentru că, așa cum am mai spus, rolul nostru nu este să judecăm, ci să ajutăm.

               Vă așteptăm cu drag și modestie la ediția din acest an a Simfoniilor de Toamnă.

               Clubul Rotary Suceava Bucovina. Dan Ioan Cusnir, Manager de Proiect „Simfonii de Toamnă”

Reamintim că un „grup de creștini” a cerut anularea evenimentului „Simfonii de Toamnă” pe motiv că organizatorii ar fi o organizație secretă.


Intră acum și în grupul de