Din nou s-au tras focuri de armă la segmentul de frontieră sucevean. Polițiștii urmăreau un grup de contrabandiști, care însă au reușit să fugă în Ucraina


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă,18.520 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 217.000 lei. 

Pentru reţinerea contrabandiştilor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, arată purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Serițan.

Joi, în jurul orei 15.30, polițiștii de frontieră au observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat către interiorul țării, pe direcţia localităţii Straja.

Polițiștii au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Deoarece persoanele nu s-au supus somațiilor legale prin voce, oamenii legii au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă acestea nu s-au oprit și s-au întors te teritoriul ucrainean.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu cercetarea şi verificarea  zonei, fiind descoperite mai multe colete cu țigări.

Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 18.520 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări  în valoare de 216.684 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Atât aspectul coletelor, cât și scenariul de desfășurare a evenimentelor pare a fi tras la indigo cu alte două cazuri care au avut loc în zilele trecute.

Miercuri, polițiștii de frontieră suceveni de asemenea au tras focuri de armă în timp ce urmăreau mai mulți contrabandiști, care au reușit să fugă înapoi, în Ucraina. Cu toate acestea, polițiștii au descoperit două colete cu 3.980 pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de 46.500 lei.

La sfârșitul săptămânii trecute, tot la Straja, au fost găsite 6.375 pachete țigări, în valoare de 74.500 lei.

În toate trei cazuri coletele cu pachete cu țigări arată identic.


Intră acum și în grupul de