Președintele Flutur, îngrijorat că aglomerația care blochează județul nu este văzută de Guvern care să vină cu soluții: În privința autostrăzilor Guvernul nu a avut nicio reacție. Nici măcar Ștefan Mandachi nu i-a sensibilizat


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că este îngrijorat că nimeni din Guvern nu se sesizează în privința blocajului din traficul rutier din județ și că a constatat că nu au sensibilizat pe nimeni cererile formulate de el sau de Ștefan Mandachi privind construcția de autostrăzi.

„Mă îngrijorează aglomerația care blochează județul și nu am auzit pe nimeni să spună cum să descongestionăm traficul”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că ar trebui să fie găsite resurse de la bugetul central măcar pentru a fi realizată o centură, pietruită inițial,  pentru Gura Humorului.

„Gura Humorului e zonă de blocaj total”, a spus președintele Flutur.

Potrivit acestuia, o șosea de centură la Gura Humorului ar implica realizarea de pasarele peste calea ferată, dar și poduri peste râul Humor.

El a mai spus că a revăzut recent și proiectele pentru șoseaua de centură a Fălticeniului pentru că se impune să fie scos traficul greu din oraș care este acum sufocat.

Președintele CJ Suceava a arătat că niciuna dintre problemele majore cu care se confruntă sucevenii nu a existat pe agenda miniștrilor care au vizitat județul Suceava.

„De câte ori au venit cei din Guvernul actual ei s-au dus în provincie. Fie la Dumbrăveni, fie la Frasin, fie la Fălticeni. Mergeam și acolo, dar totuși, sediul Consiliului Județean, a conducerii administrative e la Suceava. Poate era normal să fim chemați și noi. Dacă nu le sunt eu drag, trimiteam un vicepreședinte, dar totuși să spunem și noi ceva despre wc-urile din fundul curții”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur despre frica PSD de dialog

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur – conferință de presă la Palatul Administrativ

Gepostet von NewsBucovina.ro am Freitag, 30. August 2019

El a arătat că județul Suceava este într-o statistică rușinoasă privind numărul de unități școlare cu toaletele în curte deși a avut și ministrul al Educației din Suceava.

Mai mult, Gheorghe Flutur a spus că nici măcar la proiectele prin Programul Național de Dezvoltare Locală nu au fost întrebate autoritățile județene sucevene care sunt prioritățile.

„Am aflat de la domul Fron și de la alții, că au ei intrare, și și-au rezolvat problemele. Și noi pentru ce mai suntem aici? Să vorbesc cu domnul Fron pentru sensul giratoriu de la Spătărești ca să îl facă Guvernul României?”, s-a întrebat Gheorghe Flutur.

Mai mult, el a spus că în ceea ce privește nevoia imediată de autostrăzi pentru această zonă, Guvernul nu a făcut nimic.

„Am fost campioni guralivi la cereri. Deocamdată zero reacție”, a spus Flutur.

El a arătat că nu au existat reacții nici la cererile făcute de le și nici la demersul lui Ștefan Mandachi.

„Nu am sensibilizat deocamdată pe nimeni cu nimic”, a spus președintele Flutur.

El crede că pentru actualul guvern este suficient că finalizează restul din centura Sucevei.  

„Domnul Cuc, probabil, se va lăuda cu bucățica de centură. Proiectele importante pentru Moldova astea sunt: Autostrăzile. De la est la vest și nord-sud. Eu mă pregătesc să devin cel mai incomod om de aici, de la Suceava, pentru ai mei, să-i conving că asta trebuie prima dată”, a conchis Gheorghe Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de